Oglas
· · Komentari: 0
ŠKOLA

Internet, kako to nestvarno zvuči! Ko ima više kompjutera - siromašni ili bogati?

Čak 1,3 milijarde dece uzrasta od tri do 17 godina nemaju pristup internetu, kao i 63 odsto mladih do 24 godine.

1607681735_Depositphotos_190435020_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Pandemija korona virusa je đake i nastavnike poslala kući, pa se tako nastava opet odvija na daljinu. Iako se čini da su u ovom talasu svi pripremljeniji nego u martu, kada je onlajn školstvo bilo nešto potpuno novo, problem je što neka deca nemaju sredstva za rad - kompjutere, a mnogima poteškoće stvara pristup internetu. To, naravno, varira od zemlje do zemlje, kao i od sredine, pa istraživanja pokazuju da je digitalno učenje spornije u ruralnim oblastima.

Pročitajte još: Evo zašto je dobro da PLEŠETE sa BEBOM U NARUČJU?

U izveštaju UNICEF-a navedeno je da dve trećine školaraca u svetu nema kod kuće pristup internetu, iako je obrazovanje na daljinu jedina mogućnost tokom aktuelne pandemije. Čak 1,3 milijarde dece uzrasta od tri do 17 godina nemaju pristup internetu, kao i 63 odsto mladih do 24 godine.

U razvijenim zemljama 9 od 10 dece ima internet, a u siromašnim jedno od 20 dece!

- To znači da su njima uskraćena sredstva da se “takmiče” u modernoj ekonomiji, jer su izolovani od sveta. Bez pristupa internetu nove generacije su lišene budućnosti - kaže Henrijeta Fore, izvršna direktorka UNICEF-a.

Pročitajte još: Zašto je važno da dete ode na spavanje do 21 čas? Roditelji ovo treba da znaju

Prema podacima UN, jedno od 20 dece školskog uzrasta ima internet kod kuće u zemljama sa niskim primanjima, dok u bogatim zemljama to važi za devetoro od 10 mališana. Najgora situacija je u zemljama subsaharske Afrike i Južne Azije gde samo 10 odsto dece ima ovaj “luksuz”.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas