Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
изглед

Уклопите чарапе уз одећу: Због неких погрешних избора можемо да изгледамо смешно!

Ако носимо чарапе које се виде, а нисмо направили прави избор, неће нам дати изглед какав смо замислили.

1609248415_Depositphotos_189906232_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Придржавајте се ових правила, уколико се двоумите:

Визуелно издуживање ногу

Постоје једноставни трикови које стилисти користе да визуелно истакну и издуже ноге код дама. Чарапе које савршено пријањају уз ногу са правом комбинацијом боја као што су уклапање штикле и платформе у боји коже, или ципела у боји панталона, постижу жељени ефекат.

Прочитајте још: "Никад не носи маскару и купа се у млеку" ... Ово нисте знали о Мараји Кери

Чарапе се уклапају уз боју панталона, а не ципела
Уобичајено, када се мушкарци облаче формално обуку црне чарапе због црних ципела. Међутим, чарапе се уклапају уз боју панталона а не ципела и идеално је да буду за нијансу тамније. Боју ципела не треба везивати за боју чарапа иако је то масовно веровање. Када смо већ код формалног облачења, осим што уз плаве панталоне иду плаве чарапе, уз сиве панталоне сиве и тако даље, дужина истих треба бити таква да се никада не види гола нога, поготово када се седне. Такође, материјал свечаних чарапа се разликује од обичних, тање су и мекше, па би требало купити их баш за посебне прилике а не ухватити прве у одговарајућој боји.

Свака прилика сама по себи тражи одређени стил облачења, па тако нећете погрешити ако носите црне мат чарапе на црне ципеле, само припазите да вам хаљина не буде превише светла како црна боја не би штрчала из читаве одевне варијанте.

У том случају се радије одлучите за светлију боју уз светлију хаљину, а чарапе у боји оставите за неформалне прилике и необавезно дружење.

Густина најлон чарапа – наука иза моде

Уколико нисте знали, постоји јединица мере за дебљину влакана код најлон чарапа која се зове “ден” и њена скала се креће од 6 па све до 300 дена. Типично, уобичајене хулахоп чарапе имају густину између 15 и 40 дена, а бројеви испод и изнад ове скале спадају под провидне односно густе чарапе.

Нека формула модног правила би гласила – што је сукња краћа, чарапе морају бити гушће. Постоје и друга правила везане за ову јединицу а ми ћемо навести само нека од њих. Хулахоп до 10 дена савршен је за летње дане, а с обзиром да немају ојачање на прстима могу се носити на отворену ципелу.

Прочитајте још: Како се неговала Мерлин Монро? Откривен апотекарски рецепт

Чарапе до 40 дена спадају под “класичне” и комбинују се уз салонке, чизмице или глежњаче и имају ојачање на прстима што их чини отпорнијим на хабање. Грилон спада под густе чарапе и непогрешив је избор за хладне дане. Могућност одевне комбинације уз њих су бројне, одлично иду уз салонке, глежњаче, дубоке или полудубоке чизме.

Фото: Депосит

Беле чарапе не иду уз сваку обућу

Чарапе уз сандале – модно светогрђе
Сигурно је свакоме од нас макар једном привукло пажњу ношење ове чудне модне комбинације, пре свега због њене нелогичности. Сандале служе да се стопала не упале током врелог периода тако да су чарапе испод непотребне, међутим, сведоци смо да се модни трендови драстично мењају па чак и враћају на велика врата из године у годину тако да смо сигурни да ће оваква комбинација једног дана вероватно бити апсолутни хит.

Већина мушкараца носи беле чарапе које им прве падну под руку када устану ујутру. Међутим, беле чарапе се носе искључиво уз спортске патике и модни зналци би назвали модним грехом ношење таквих чарапа на ципеле или елегантне патике. Препорука је носити беле чарапе исте марке као и патике, премда није грешка обући чарапе чисто белог дезена.

Чарапе испод шорца, да или не?

Ако испод шорца носимо дугачке чарапе, ноге ће нам визуелно изгледати кратко стога је најбоље решење носити плитке летње чарапе које ће мало или ни мало вирити из патика. За овакве назувице већ смо поменули да је прихватљива бела боја уз спортску обућу, а оно што никако не би требало радити је пресавијати дугачке чарапе јер ћете тако деловати неуредно.

Прочитајте још: Научите да правилно ИСФЕНИРАТЕ КОСУ: Постоји неколико једноставних правила

Здравље на првом месту

Осим што нам помажу да употпунимо одевну комбинацију, не треба занемарити и здравствене аспекте ношења одговарајућих чарапа као што су правилна телесна терморегулација, циркулација крви, као и спречавање знојења и скупљања бактерија.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas