Oglas
· · Komentari: 0
izgled

Uklopite čarape uz odeću: Zbog nekih pogrešnih izbora možemo da izgledamo smešno!

Ako nosimo čarape koje se vide, a nismo napravili pravi izbor, neće nam dati izgled kakav smo zamislili.

1609248415_Depositphotos_189906232_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Pridržavajte se ovih pravila, ukoliko se dvoumite:

Vizuelno izduživanje nogu

Postoje jednostavni trikovi koje stilisti koriste da vizuelno istaknu i izduže noge kod dama. Čarape koje savršeno prijanjaju uz nogu sa pravom kombinacijom boja kao što su uklapanje štikle i platforme u boji kože, ili cipela u boji pantalona, postižu željeni efekat.

Pročitajte još: "Nikad ne nosi maskaru i kupa se u mleku" ... Ovo niste znali o Maraji Keri

Čarape se uklapaju uz boju pantalona, a ne cipela
Uobičajeno, kada se muškarci oblače formalno obuku crne čarape zbog crnih cipela. Međutim, čarape se uklapaju uz boju pantalona a ne cipela i idealno je da budu za nijansu tamnije. Boju cipela ne treba vezivati za boju čarapa iako je to masovno verovanje. Kada smo već kod formalnog oblačenja, osim što uz plave pantalone idu plave čarape, uz sive pantalone sive i tako dalje, dužina istih treba biti takva da se nikada ne vidi gola noga, pogotovo kada se sedne. Takođe, materijal svečanih čarapa se razlikuje od običnih, tanje su i mekše, pa bi trebalo kupiti ih baš za posebne prilike a ne uhvatiti prve u odgovarajućoj boji.

Svaka prilika sama po sebi traži određeni stil oblačenja, pa tako nećete pogrešiti ako nosite crne mat čarape na crne cipele, samo pripazite da vam haljina ne bude previše svetla kako crna boja ne bi štrčala iz čitave odevne varijante.

U tom slučaju se radije odlučite za svetliju boju uz svetliju haljinu, a čarape u boji ostavite za neformalne prilike i neobavezno druženje.

Gustina najlon čarapa – nauka iza mode

Ukoliko niste znali, postoji jedinica mere za debljinu vlakana kod najlon čarapa koja se zove “den” i njena skala se kreće od 6 pa sve do 300 dena. Tipično, uobičajene hulahop čarape imaju gustinu između 15 i 40 dena, a brojevi ispod i iznad ove skale spadaju pod providne odnosno guste čarape.

Neka formula modnog pravila bi glasila – što je suknja kraća, čarape moraju biti gušće. Postoje i druga pravila vezane za ovu jedinicu a mi ćemo navesti samo neka od njih. Hulahop do 10 dena savršen je za letnje dane, a s obzirom da nemaju ojačanje na prstima mogu se nositi na otvorenu cipelu.

Pročitajte još: Kako se negovala Merlin Monro? Otkriven apotekarski recept

Čarape do 40 dena spadaju pod “klasične” i kombinuju se uz salonke, čizmice ili gležnjače i imaju ojačanje na prstima što ih čini otpornijim na habanje. Grilon spada pod guste čarape i nepogrešiv je izbor za hladne dane. Mogućnost odevne kombinacije uz njih su brojne, odlično idu uz salonke, gležnjače, duboke ili poluduboke čizme.

Foto: Deposit

Bele čarape ne idu uz svaku obuću

Čarape uz sandale – modno svetogrđe
Sigurno je svakome od nas makar jednom privuklo pažnju nošenje ove čudne modne kombinacije, pre svega zbog njene nelogičnosti. Sandale služe da se stopala ne upale tokom vrelog perioda tako da su čarape ispod nepotrebne, međutim, svedoci smo da se modni trendovi drastično menjaju pa čak i vraćaju na velika vrata iz godine u godinu tako da smo sigurni da će ovakva kombinacija jednog dana verovatno biti apsolutni hit.

Većina muškaraca nosi bele čarape koje im prve padnu pod ruku kada ustanu ujutru. Međutim, bele čarape se nose isključivo uz sportske patike i modni znalci bi nazvali modnim grehom nošenje takvih čarapa na cipele ili elegantne patike. Preporuka je nositi bele čarape iste marke kao i patike, premda nije greška obući čarape čisto belog dezena.

Čarape ispod šorca, da ili ne?

Ako ispod šorca nosimo dugačke čarape, noge će nam vizuelno izgledati kratko stoga je najbolje rešenje nositi plitke letnje čarape koje će malo ili ni malo viriti iz patika. Za ovakve nazuvice već smo pomenuli da je prihvatljiva bela boja uz sportsku obuću, a ono što nikako ne bi trebalo raditi je presavijati dugačke čarape jer ćete tako delovati neuredno.

Pročitajte još: Naučite da pravilno ISFENIRATE KOSU: Postoji nekoliko jednostavnih pravila

Zdravlje na prvom mestu

Osim što nam pomažu da upotpunimo odevnu kombinaciju, ne treba zanemariti i zdravstvene aspekte nošenja odgovarajućih čarapa kao što su pravilna telesna termoregulacija, cirkulacija krvi, kao i sprečavanje znojenja i skupljanja bakterija.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas