Здрави и бели зуби не подразумевају увек скупе стоматолошке третмане већ враћање природи
![1601934521_Depositphotos_9273318_s-2019.jpg](/cache/images/6/f/f/c/f/6ffcff48acec449ffbd11c5178760d298a005483.jpg)
Монарси са Тибета, између осталог, здравље својих зуба чувају захваљујући рецептима из природе. Поред многобројних метода лечења природом, тибетански монарси са посетиоцима поделили су и рецепт како да одржавају здравље и белину зуба.
Прочитајте још: Баците ЛЕКОВЕ ЗА СМИРЕЊЕ! Умирите се и опустите уз ПРИРОДНЕ ЧАЈЕВЕ
Код тибетанских монаха зуби остају здрави до дубоке старости, чак је тако било и у древним временима, када у овим планинским пределима за комерцијалне пасте и стоматолога још увек нису чули. Рецепт који они преносе даље је да се у пола чаше прокуване и охлађене воде сипа једна кашичица крупне соли.
Прочитајте још: Моћни зачин: ПРАХ који даје ДОБРО ЗДРАВЉЕ
Потом је потребно интезивно мутити течносст, док се со потпуно не раствори у води. Када се формира пена, потребно ју је скинути и бацити.
Захваљујући овом рецепту и третману, код тибетанских монаха зуби остају здрави до дубоке старости...
Четкицом за зубе узмите неколико кристала соли и перите овом смесом зубе уобичајеним покретима, ујутро и увече након оброка. Водом из исте чаше исперите зубе. Зуби од овога постају јако бијели, а десни јачају и добивају ружичасту боју.
Прочитајте још: Ова ДВА чаја би морала да има у кући СВАКА ЖЕНА
На самом почетку примене овог рецепта, може се осетити нелагода и бол у деснима и зубима. Наиме, на слану воду одмах дјекну зуби појачаном осетљивошћу на хладно-вруће и кисело-слатко укусе. Постају осетљивији на неко време, али то у кратком периоду прође и зуби постају чвршћи и бељи.
Прочитајте још: Када га ИМА мушкарац је САМОУВЕРЕН, а после 40. године све креће НИЗБРДО
Такви непријатни осећаји дају и врло скупе пасте за осетљиве зубе. Слана паста, не само да уништава патогене бактерије усне шупљине, већ за врло кратко време ојачава зубну цаклину, доприноси затварању пукотина и неравнина на зубима.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ