Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕГЕНДЕ

Живаши је дизајнирао "Mark V" и до данас је једини ауто са позлаћеним логом (ВИДЕО)

Био је први у серији дизајнираних возила.

1620287117_Automoments.PNG
Фото: Youtube/ screenshot AutoMoments
Oglas

Година 1979. била је преломна за ауто-индустрију. Тада је "рођен" легендарни ауто Continental Mark V компаније "Lincoln". Био је дугачак, леп, моћан. Ово није био обичан ауто, јер га је дизајнирао "Givenchy".

Прочитајте још: Данас их зову ОПАСНОСТ на путу, а некада су се власници овог белог аута поносно ШЕПУРИЛИ

Ово је први аутомобил из серије дизајнираних аутомобила међу којима су облик возилу дали и Картије, Емилио Пучи, Бил Блас и легенда високе моде Живанши. Међу овим аутомобилима Живаншијев "Continental Mark V" је урађен у најмањој серији. Производили су га само две године, од 1977. до 1089. године, а прве је направљено само 917 и наредне још 2,262 возила.

Направљено је око 3.300 возила

Аутомобил "Mark V" је био синоним за раскош и луксуз. Ауто је био удобан, раскошан и са прелепим ентеријером. Кров је био од винила, боје су биле софистициране. Потпис дизајнера налазио се на стаклу прозора, а оплата са називом била је позлаћена залтом 22 карата и била је на контролној табли.

Аутомобили се разликују, па је лако утврдити које године је возило направљено. Живанши, Карије и Бил Брас су 1979. године направили и прве точкове у боји.

Мотор је имао 166 коњских снага и обичан мењач са три брзине.

Прочитајте још: Возило по мери КРАЉИЦЕ: Вози у 95. години и нико не сме да јој тражи ДОЗВОЛУ!

"Mark V" може ретко да се пронађе на тржишту, а просечна цена износи око 27.000 евра.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas