Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
АПОКАЛИПСА

ШТА СУ МАЈЕ ПРЕДВИЂАЛЕ ЗА СМАК СВЕТА? Пастор тврди да 21.12.2021. наступа крај

ЗИМСКИ солстициј је овде и неки теоретичари завере мисле да је то крај света.

1640086497_time-g6d89777c6_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Теорије завере које предвиђају нашу предстојећу пропаст годинама су се ослањале на календар Маја.

Зашто људи мисле да ће 21. децембра доћи крај света?

Хришћански јеванђелиста, пастор Пол Бегли, предвидео је да ће судњи дан ударити 21. децембра 2020, па је поново предвидео исту ствар за 2021.

Као доказ за своје тврдње навео је календар Маја и недавну активност соларне олује. Према пастору Беглију, календар Маја је поново васкрсао и указује на овај датум као на један од апокалиптичког значаја.

Прочитајте још: ВИДЕЛА ИХ СВОЈИМ ОЧИМА: Бака Драгица открила на који начин је ДЕМОН УНИШТАВАО ДЕЦУ (ВИДЕО)

Након што су тврдње да ће смак света бити 21. децембра 2012. године пропале, теоретичари завере сада кажу да је датум погрешно израчунат. Уместо тога, Маје су очигледно веровале да ће наш свет бити уништен осам година касније, 21. децембра 2020.

Фото: Пикабеј

Ове године, Бегли тврди да су Маје можда биле "дислексичне" и да су забележиле погрешан датум. Игром случаја, датум је и почетак зимског солстиција. Подразумева се да су тврдње пастора Беглија чиста спекулација и да нису поткрепљене никаквим чврстим доказима. Чак је и сам приметио да се не остварују сва „пророчанства.“.

Јеванђелиста је у прошлости дао много предвиђања судњег дана, од којих су сва, на срећу, била узалудна.

Шта је календар Маја?

Календар Маја је систем календара и алманаха који је користило неколико култура у Централној Америци. Датира из 5. века пре нове ере и данас је у употреби у неким заједницама Маја. Календар Маја има три одвојена одговарајућа календара: Дуго рачунање, Тзолкин (божански календар) и Хааб (грађански календар).

Фото: Пиксабеј

Сваки календар је цикличан, што значи да мора проћи одређени број дана пре него што може да почне нови циклус. Календари се такође користе истовремено. Тзолкин и Хааб идентификују дане и сваке 52 године повезују се и праве календарски круг.

Прво долази датум дугог бројања, затим Тзолкин датум и последњи Хааб датум. Маје су веровале да је универзум уништен, а затим поново створен на почетку сваког универзалног циклуса.

Шта су Маје предвиђали за смак света?

Маје су предвиделе да ће 21. децембра 2012. године доћи крај света. НАСА је демантовала гласине да ће 2012. године доћи крај света - предвиђање мајанског календара. Свемирска агенција је рекла: „За било какве тврдње о катастрофи или драматичним променама у 2012, где је наука? Где су докази? Не постоје, и за све измишљене тврдње, било да су направљене у књигама, филмовима, документарцима или преко интернета, не можемо променити ту једноставну чињеницу. Не постоје веродостојни докази ни за једну од тврдњи у прилог неуобичајеним догађајима који су се одиграли у децембру 2012."
 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas