Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ВЕРОВАЊЕ

ВИДЕЛА ИХ СВОЈИМ ОЧИМА: Бака Драгица открила на који начин је ДЕМОН УНИШТАВАО ДЕЦУ (ВИДЕО)

У делу Србије, близу границе са Румунијом влада необично веровање, толико необично да у данашње време тешко да може да се појми.

1638035170_420637258.jpg
Фото: Принтскрин/Јутјуб/Новости
Oglas

За емисију Новости "Исповести", баба Драгица Попић која је одрасла у том крају, испричала је сусрете и веровања везана за - ЗМАЈЕВЕ. Да, добро сте прочитали. 

- Некада, у оно време он (змај) је много женама ништио децу. Заљубљивао се у младе жене, а и у момке. Жена кад остане у другом стању, не знам до колико то месеци и он јој убије дете, а и дете до годину дана је могао да уништи.

Како се појављивао?

Појављује се у сну као леп момак. Док не освоји ту младу особу, да он крене да иде, а она ако никоме ништа не прича на време, да се то спасе. Пре су знале бабе много и онда су бајале. Знам да је наша баба нас увек стављала на жар катран и кокошињак, кад дођемо са игранке, она нас је увек поткађивала тако.

Прочитајте још: ЧУДО НА ПЛОЧИ МИРОПОМАЗАЊА! Уље прекрасног мириса НЕ ПРЕСТАЈЕ ДА ТЕЧЕ, ма колико га верници купили (ВИДЕО)

Где се змајеви рађају и како изгледају?
- Кажу да змај постаје од шарана када пређе 200 година. Као репата звезда пролази - објашњава баба Драгица.

На помен змаја, у том крају, увек настаје страх.

- Неки наш рођак је ишао из воденице са супругом, чика Јова Мариловић, и кад је био горе до зида онога великога он је опазио, а ми смо горе седели, изашли смо већ, и он је опазио како је једном човеку змај ушао у дуд. Ујутру је дошао и каже мом деди "Течо, ја сам синоћ видео, завукао се у тај дуд" и мој деда оде код човека и каже "Васо, имаш три унуке ту, дај тестере и одмах ми то обарамо. Не ми да ризикујемо за децу."

Баба Драгица се присетила још једног догађа из села: 

- Причали нам стари наши да је исто тако некој жени која је имала дуд, а највише у шупљину дудова улази. И имали су дуд испред куће и како које дете она сирота остане у другом стању он уништи. Тако је једног дана она остала у другом стању, али је ударио гром у тај дуд и растурио га и из њега је само ишла маст, коју је народ трчао да скупи да би имали са се поткађују. И једну ћерку је родила.

Зашто змај воли дрво дуд?

- Па не знам, буде он и у врбу. Ја сам ишла 72/73 године и сретнем комшиницу ромањику, то је било с вечери и ту су били сви, сад где је мом покојном братанцу кућа она...

- Биле три врбе шупље и нас две стале ко будале неке, на сред моста, нисмо се виделе дуго и тако причамо. Кад је одједном зашуштало нешто, кад је одједном засијало, ми смо само главу о главу удариле, као кад би фолија прешуштала., прошо преко нас и готово. 

Како каже баба Драгица, нису осетиле никакав посебан мирис или енергију, већ само јако светло

Како каже, некада су их људи много виђали и углавном су ишли по крововима. Данас их људи ређе срећу,а то је зато што, како баба Драгица каже, људи више не седе и не проводе време напољу као некад, па не могу ни да виде.

- Моју су га видели прошле године. Од мога брата снаја и син, кад је прошао са ове друге стране и нису се сетили да сниме, а сада они знају да сниме на телефон и да се та звездица види, а ми смо то пре виђали кад смо чекали децу да дођу из шетње,а  он иде или горе или доле, низ реку, али прође преко Дунава, највише ту Карпати, ту има највећа шума.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas