· · Коментари: 0
УЖАСНО

Убиство које ће заувек остати мистерија: Ко је убио Црну Далију, девојку која је пронађена преполовљеног тела?

У зиму 1947. године десило се убиство које ће остатити мистерија заувек.

1614702098_crna-dalija.jpg
Фото: Принтсцреен / YоуТубе / СтрангеАго

У јануару 1947. године. Бети Берсинџер је шетала улицама Леимерт парка у Лос Анђелесу са својом трогодишњом кћерком, када је на травњаку испред једне куће угледала тело. Приближила му се, и закључила како се ради о лутки које се користе у бутицима. Али онда је погледала мало боље и схватила: то није била лутка.

Прочитајте још: Људи који умиру сањају више од здравих особа? А ево шта се тада дешава у мозгу

Тело је било 22-годишње девојке Елизабет Шорт, чије ће убиство остати једно од најславнијих нерешених убистава у историји. Њено тело је препрезано напола у струку, а рез је изведен невероватном прецизношћу - ниједан орган није повређен. У телу није било капи крви, а труп је био савршено чист. На лицу је имала рез од усана до образа, захват који је познат и као "Гасаговски осмех". На грудима и бедрима осечени су јој цели комади ткива, а унутрашњи органи су били положени на травњаку. 

Новинари мајци рекли да је победила на такмичењу
Након што је Елизабет идентификована, новинари "Лос Ангелес Еxаминера" контактирали су њену мајку и рекли јој да је њена ћерка побједила на такмичењу за Мис. Тек након што су из ње извукли што су више информација могли, признали су јој да јој је ћерка зверски убијена.

Прочитајте још: Сабласни возови: Необјашњива мистерија "Сребрне стреле" у којој се возе живи мртваци

У најужи круг осумњичених полиција Лос Анђелеса је уврстила двадесет двоје људи. Седморица су били доктори, с обзиром на то како је убиство извршено. Али случај је затворен и убица никада није пронађен. Према свему судећи, то би могао бити Џорџ Ходел, доктор који је умро 1991. године. 

Стив је своје тврдње појачао низом аргумената, али полиција није била спремна поново да отвори истрагу

Године 2013. питање његове кривице је отворио Стив, Ходелов син, који је тада био пензионисани детектив. Његов пас је у близини куће нањушио мирис леша, а анализа тла показала је трагове разграђеног људског тела. То не доказује да је убио Црну Далију, али доказује да Ходелу убијање није било страно. За време истраге Ходел је напустио породицу и преселио се у Азију. 

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.