· · Коментари: 0
СУДБИНСКА ТУМАЧЕЊА

Дан у недељи када смо рођени открива какав ће БИТИ НАШ ЖИВОТ

Иако не открива много о особи као датум рођења, не смемо занемарити ни дан у недељи

1657146772_happy-birthday-ge25655fb9_640.jpg
Фото: Пиxабаy

Дан самог рођења много тога открива о свакоме од нас. Иако много мање особина открива од комбинације бројева у датуму рођења, сам дан у недељи када смо угледали светлост дана открива неке потенцијалне могућности које нам отвара живот пред нама.

Прочитајте још: Свете биљке које ће вас штитити уколико их будете гајили у свом дворишту: Ове 4 биљке ће вам помоћи, а могу имати и лековито дејтво (ФОТО)

Понедељак се сматра најсрећнијим даном. Верује се да ће онај ко се роди у понедељак имати дуг и успешан живот. Хришћани верују да је Бог почео стварање света у понедељак, па је зато добро да и човек започне какав значајан подухват управо тог дана.

Уторак се сматра најнесрећнијим даном у недељи, па и људи рођени тада неће имати лак живот. У уторак се верује да и вукови чувају крзно. На овај дан не ваља отпочињати никакав рад, јер је баксузан, па ће и посао ићи по злу и неће се добро завршити.

Прочитајте још: Волите да дремате поподне? Дужи дневни одмор код одраслих особа може да изазове несаницу

Среда у народу има многоструко значење. На среду се верује да се могу отпочињати послови и кретати на пут. Рођени овог дана бити напредни људи и здрави. Дете које прохода у среду биће срећно и богато.

Четвртак се сматра срећним даном.  Према веровању, ако се се дете роди на овако срећан дан, онда ће оно и у животу бити срећно и успешно. Како се у прехришћанско доба четвртак славио као дан плодности, и данас се верује да послови у пољу, али и склапање брачне заједнице треба да се догоди баш у четвртак.

Петак је један од несрећних дана. Према предасима, сматра се да је овај дан “нечист” и погодан да се дође у додир са “демонским силама”. Зато се и каже, када некоме лоше иде у животу, да му је дошао “црни петак”. Овог дана многи не смеју да крену на пут јер се боје несреће. И дете рођено у петак, верује се у нашем народу, неће имати среће у животу.

Прочитајте још: Да ли је недостатак витамина један од водећих разлога појаве ПЕРУТИ?

Субота је дан посвећена мртвима. Тада се излази на гробље, праве даће и пале свеће. Веровање каже да ће дете рођено у суботу бити необично, али управо зато и имуно на “зла бића”. Каже се да, рођени на овај дан имају способност да науче немушти језик и да тако разговарају са животињама. Биће то маштовити и интересантни људи којима ће се привиђати свакакве “караконџуле”. За овакво дете се верује да је видовито и да може да види и што други не могу.

Недеља је дан одмора. Недељу су стари замишљали као женско биће – Свету недељу. Човек рођен у недељу биће изузетно срећно, верује се, и живеће “господски” тј. често ће се и много одмарати (сваки дан ће му бити као недеља). За срећног човека се каже: “Мајка га родила у белу недељу”.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.