Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
ИСПОВЕСТ

Исповест ванбрачног сина нашег познатог глумца: Пред смрт ме молио да му опростим

Глумац је преминуо 2005. године

1605726216_New-Project.jpg
Фото: YоуТубе принтсцреен /РТС
Oglas

Стево Жигон, поред черке Иване, има и ванбрачног сина Вида.

Прочитајте још: Потресна исповест познате глумица: Абортирала сам два пута

Управо његов син, одлучио је да проговори о свом оцу и у искреној исповести на свом Фејсбук профилу исприча, своју животу причу.

- Године 1971. Стево Жигон је дошао у Љубљану, где је у љубљанској драми режирао Пигмалиона. Елзу Дулитл глумила је моја мајка Мета Вранич, тада веома млада, лепа и талентована глумица. Могло би се рећи, да сам се нехотице догодио као производ једне кратке романсе, између великог глумца и моје мајке, која се одлучила за мене упркос ситуацији, у којој је било очигледно, да ће се мој отац вратити кући у Београд, где је имао већ фамилију. Ја сам то сазнао, када сам имао 15 година, али нисам хтео да га потражим, иако је и он знао за мене, првенствено због тога јер сам имао очуха, који ме посвојио још као дете, а и због тога јер нисам знао како ће реаговати његова фамилија.

- Кад сам сабрао довољно снаге да га коначно упознам било ми је 28 година. Одмах сам отишао у Београд, где су ме дивно примили, иако ниједан од чланова породице осим Стеве није знао да уопште постојим. Наредних пет година, од 2000. до 2005. године, кад је преминуо, долазио сам к њему у Београд и то су били изванредни тренуци, који се не могу заборавити. Један дан пре његове смрти он ме звао у Љубљану и питао ме да ли могу да му опростим што није хтео да ме пронађе, и кад сам му казао да га волим изгледало је као да је то једино што још треба да зна пре него нас остави. Још увек сам у блиском контакту са његовом ћерком Иваном Жигон, која је била и код мене у Љубљани.

Прочитајте још: Потресна исповест Верице Шерифовић: Било је тешко, али сам се изборила, много дугујем Шабану

- Иначе се од детињства бавим поезијом, зато сам написао песму о свом оцу Стеви Жигону, која је оригинално написана на српском језику. Укључена је у моју трећу књигу (која је баш због тога билингвална, моје песме је превела позната песникиња и моја велика пријатељица Ана Ристовић), која је заправо читава посвећена моме оцу. Сада ми је 48 година и имам три сина, који су сви веома талентовани за уметност. Живим близу Љубљане у Словенији- поручио је Вид Жигон.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas