Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Њихову ћерку сви знамо, али он се ретко појављује у јавности: Син ЈЕЛЕНЕ И СТЕВЕ ЖИГОНА познати је УМЕТНИК (ФОТО)

Легендарна глумица нас је напустила пре четири године

1667554505_27072004JELENAZIGONPORODICA-34-.jpg
Фото: Архива Новости
Oglas

Јелену Жигон публика највише памти по улози Јелене у чувеном серијалу "Жикина династија". Поред тога, глумила је у остварењима попут "Први грађанин мале вароши", "Пустолов пред вратима", "Обрачун", "Дошло доба да се љубав проба", "Љуби љуби ал главу не губи", "Иди ми, дођи ми", "Какав деда такав унук", "Шта се згоди кад се љубав роди", "Сулуде године", "Куда плови овај брод" и многим другим.

Добитница је награде публике "Златни прстен" за најбољу глумицу 1961. године, као и плакете Југословенске кинотеке за изузетан допринос нашем филму 2006. године.

Прочитајте још: Аца Лукас открио: "За длаку сам избегао СМРТ, сви су били изрешатини у тим колима"

Њен животни сапутник био је глумац Стево Жигон, кога је упознала са 17 година, а љубав између њих се родила на први поглед.

Преминула је у Београду 2018. године. Иза себе је оставила бројне улоге и двоје деце - ћерку Јелену и сина Николу. Јелена је кренула њеним стопама, док је син Никола познати сликар.

Никола Жигон рођен је 13. јула 1958. године у Љубљани, а дипломирао је на Факултету ликовних уметности у Београду, на одсеку сликарство у класи професора Моме Антоновића. Бавио се цртежом. видео артом и инсталацијом, али је већ 22 године посвећен сликарству.

Прочитајте још: Разлог због ког су се посвађале Јелена Јанковић и Ана Ивановић: Све се догодило због тенисеркине мајке

Прославио се у Србији, али и у остатку Европе -  излагао је у Паризу, Београду, Минхену и многим другим градовима. Члан је Удружења ликовних уметника Србије ексклузивни члан Пром галерије у Минхену од 2002. године.

Прочитајте још: Непрепознатљива: Ксенија Кнежевић објавила слику у потпуно природном издању без шминке (ФОТО)

Његов таленат препознат је широм земље - преко 300 Николиних уметничких дела налази се у приватним колекцијама, широм Европе и Америке, и сталној поставци музеја Wрутх у Минхену.

Определио се за живот у Београду.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas