· · Коментари: 0
ЖИВОТНА ПРИЧА

Након открића карцинома, доктори су јој прогнозирали само ШЕСТ месеци живота, а она се није предала: Данас трчи маратон и оборила је светски рекорд

Прогнозе су јој биле лоше, али она је одлучила да жели да живи.

1625906243_ZENA.png
Фото: Принтскрин/Јутјуб/World Vegan Day Melbourne

2001. године 52-годишњој Џенет Мари-Вакелин из Аустралије дијагностикован је изузетно агресиван облик карцинома дојке, и то трећем стадијуму.

Доктори су јој рекли да јој је уз хемотерапију и зрачење преостало максимално 6 месеци живота.

Тумор који је био размера 3 цм већ се био проширио на њена плућа и лимфне чворове. Као мајка двоје деце, која је чак постала и бака, никако се није мирила с овако лошом прогнозом.

Прочитајте још: Трудници откривен ТУМОР на мозгу у 4. стадијуму: Лекари јој предвиђали само неколико дана живота, а онда се десило ЧУДО! (ВИДЕО)

Џенет није желела да одустане од живота. Након што су јој доктори преписали хемотерапију и зрачење, она то није прихватила јер није хтела додатно компромитовати свој организам и угрозити свој имуни систем.

Знала је да хемотерапија штетно делује на одбрамбени систем организма. Џенет каже да јој је циљ био да ревитализује и додатно оснажи организам, јер је то сматрала јединим начином да се њено тело одупре непријатељским ћелијама рака.

Откривање могућег узрока карцинома

Будући да је пуних 25 година била вегетаријанка, а пре тога 15 година чак и веганка, живела је здраво и била доста физички активна, па ју је ова дијагноза, у најмању руку, шокирала. Лекове готово никад није узимала, чак ни аспирин, јер је врло ретко била болесна.

Зато се почела питати шта је то уопште могло довести до рака дојке. Ни у широј породици није имала случајева карцинома. Врло брзо је њена сумња пала на један инцидент током бојења брода, којим су она и супруг годинама пловили од једног до другог континента.

Тада је била изложена високим нивоима токсичних материја. Наиме, скела на којој је радила се урушила и сва отровна и токсична боја завршила је на њеној кожи и коси, па чак и у њеним ноздрвама, устима и ушима.

Мало је отровне боје чак и прогутала. Требало је пуна три месеца да се њена кожа опорави и врати нормалну боју.

Након што је утврдила могући узрок и окидач за своју болест, Џенет каже да ју је то додатно оснажило јер се више није тиме оптерећивала, па је могла да се усмери искључиво на своје лечење.

Џенетин холистички приступ – за ум, тело и дух

Након што су сазнали за Џенетину дијагнозу, и њена се породица укључила у истраживање могућих начина лечења рака дојке. У договору с натуропатским доктором Џенет је врло брзо започела с холистичким режимом, начином лечења који је укључивао и ум, и тело и дух.

Њено холистичко лечење је подразумевало:

интравенску имуно терапију
инфрацрвену детокс терапију
озонске третмане (који повећају ниво кисеоника у организму)
свесно дисање
аеробне вежбе
визуализацију и медитацију
позитивно размишљање
конзумирање велике количине свежих сокова
сирову храну с обиљем нутријената и антиоксиданса

Јачање имунитета и 366 маратона у једној години

Током првих шест месеци након дијагнозе, Џенет је по три сата дневно примала интравенску терапију за јачање имунитета. И то је време искористила за истраживање.

Одлазила је и у инфрацрвену сауну, што је додатно појачало деловање њеног холистичког режима.

Након тога је појачала своје тренинге и физичку активност, почела је да вежба јогу и практикује трчање на дуге стазе.

Уз помоћ јоге се, каже, боље повезала са самом собом и научила је како да себе више воли.

Што се тиче трчања, није бирала урбане или утабане стазе, већ планинске, а ходала је и боса по песку уз море.

Њено трчање је постало медитативно и помогло јој је да се боље повеже с природом.

Џенет каже да су јој ове интезивне активности у природи пружиле велики осећај слободе који ју је подсећао на оно време када је била девојчица.

Веровали или не, Џенет и њен супруг Алан су током 2013. истрчали 366 маратона, дакле сваки дан по један.

Тада су срушили нови светски рекорд као једини пар у старосној доби изнад 60 година који је истрчао 15.782 км широм Аустралије, и све то док су били на сировој веганској исхрани!

Свежи поврћни сокови и веганска сирова исхрана

Џенет је у склопу своје терапије пила свеже исцеђене сокове јер је знала да на тај начин у организам може унети пуно више нутријената него да узима храну у сировом облику.

Наиме, за само једну чашу сока од шаргарепе потребне су чак 4 шољице свеже шаргарепе.

Знала је да толико не би могла појести када би то конзумирала у изворном облику. Каже како су јој чак и руке попримиле боју шаргарепе, али није за то марила јер се уз те сокове осећала све боље, живље и радосније.

Применила је терапију за рак др Бројса, која укључује конзумирање поврћних сокова током 42 дана.

Поврће од којег се праве лековити сокови укључују цвеклу, купус, броколи и прокељ.

Проучила је и Герсонову терапију, па је по узору на тај начин лечења пила сокове од шаргарепе и цвекле.

"Код конзумације сокова важно је да их пијете полако и у гутљајима током целог дана", напомиње Џенет.

Конзумацијом ових сокова, без изворне хране, заправо изгладњујете и убијате рак, али не и властити организам.

Џенет је пила око 1 литра поврћних сокова на дан, и то пуних 18 месеци.

По питању исхране након поста на поврћним соковима, Џенет и није морала уводити велике промене. Уместо куване хране, јела је само сирове, свеже веганске намирнице.

„Само је требало да избацим мафине, које сам ту и тамо знала појести, сендвиче, тестенину и поврће из вока! Још сам као дете престала да једем месо, као тинејџерка сам избацила млечне производе, а прерађену и брзу храну никад и нисам јела," каже ова храбра жена.

Уз све то, она је узимала и младу пшеницу у праху, која садржи цели спектар витамина, минерала и све аминокиселине које су телу потребне.

Одлични резултати

Уз све ове кораке, резултати нису могли бити лоши. Џенет је знала да њен карцином не може опстати у таквом окружењу какво је створила у властитом организму.

Пуно је кисеоника уносила у тело захваљујући јоги, свесном дисању, аеробним вежбама и трчању.

Осим што се уз помоћ оваквог природног лечења осећала много боље, приметила је и велику менталну јасноћу - врло је лако доносила одлуке у животу.

У року од 6 месеци након дијагнозе, у Џенетином организму више није било ћелија карцинома.

Џенет каже како је управо тих првих 6 месеци након дијагнозе за њу било кључно, јер су јој толико  доктори давали шансе за преживљавање.

Захвална је, каже, и на пуно смеха, љубави и великој подршци коју је свакодневно имала од своје породице и пријатеља.

Она и њен супруг и даље, 20 година након њене дијагнозе, живе на сировој исхрани, трче маратоне и руше све предрасуде.

Џенет је живи доказ тога да се тело уз здрави подстицај може не само излечити од најтежих обољења него и да може бити спремно за највеће физичке напоре.

Важно је само у правом тренутку донети праву одлуку.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.