Oglas
· · Komentari: 0
ŽIVOTNA PRIČA

Nakon otkrića karcinoma, doktori su joj prognozirali samo ŠEST meseci života, a ona se nije predala: Danas trči maraton i oborila je svetski rekord

Prognoze su joj bile loše, ali ona je odlučila da želi da živi.

1625906243_ZENA.png
Foto: Printskrin/Jutjub/World Vegan Day Melbourne
Oglas

2001. godine 52-godišnjoj Dženet Mari-Vakelin iz Australije dijagnostikovan je izuzetno agresivan oblik karcinoma dojke, i to trećem stadijumu.

Doktori su joj rekli da joj je uz hemoterapiju i zračenje preostalo maksimalno 6 meseci života.

Tumor koji je bio razmera 3 cm već se bio proširio na njena pluća i limfne čvorove. Kao majka dvoje dece, koja je čak postala i baka, nikako se nije mirila s ovako lošom prognozom.

Pročitajte još: Trudnici otkriven TUMOR na mozgu u 4. stadijumu: Lekari joj predviđali samo nekoliko dana života, a onda se desilo ČUDO! (VIDEO)

Dženet nije želela da odustane od života. Nakon što su joj doktori prepisali hemoterapiju i zračenje, ona to nije prihvatila jer nije htela dodatno kompromitovati svoj organizam i ugroziti svoj imuni sistem.

Znala je da hemoterapija štetno deluje na odbrambeni sistem organizma. Dženet kaže da joj je cilj bio da revitalizuje i dodatno osnaži organizam, jer je to smatrala jedinim načinom da se njeno telo odupre neprijateljskim ćelijama raka.

Otkrivanje mogućeg uzroka karcinoma

Budući da je punih 25 godina bila vegetarijanka, a pre toga 15 godina čak i veganka, živela je zdravo i bila dosta fizički aktivna, pa ju je ova dijagnoza, u najmanju ruku, šokirala. Lekove gotovo nikad nije uzimala, čak ni aspirin, jer je vrlo retko bila bolesna.

Zato se počela pitati šta je to uopšte moglo dovesti do raka dojke. Ni u široj porodici nije imala slučajeva karcinoma. Vrlo brzo je njena sumnja pala na jedan incident tokom bojenja broda, kojim su ona i suprug godinama plovili od jednog do drugog kontinenta.

Tada je bila izložena visokim nivoima toksičnih materija. Naime, skela na kojoj je radila se urušila i sva otrovna i toksična boja završila je na njenoj koži i kosi, pa čak i u njenim nozdrvama, ustima i ušima.

Malo je otrovne boje čak i progutala. Trebalo je puna tri meseca da se njena koža oporavi i vrati normalnu boju.

Nakon što je utvrdila mogući uzrok i okidač za svoju bolest, Dženet kaže da ju je to dodatno osnažilo jer se više nije time opterećivala, pa je mogla da se usmeri isključivo na svoje lečenje.

Dženetin holistički pristup – za um, telo i duh

Nakon što su saznali za Dženetinu dijagnozu, i njena se porodica uključila u istraživanje mogućih načina lečenja raka dojke. U dogovoru s naturopatskim doktorom Dženet je vrlo brzo započela s holističkim režimom, načinom lečenja koji je uključivao i um, i telo i duh.

NJeno holističko lečenje je podrazumevalo:

intravensku imuno terapiju
infracrvenu detoks terapiju
ozonske tretmane (koji povećaju nivo kiseonika u organizmu)
svesno disanje
aerobne vežbe
vizualizaciju i meditaciju
pozitivno razmišljanje
konzumiranje velike količine svežih sokova
sirovu hranu s obiljem nutrijenata i antioksidansa

Jačanje imuniteta i 366 maratona u jednoj godini

Tokom prvih šest meseci nakon dijagnoze, Dženet je po tri sata dnevno primala intravensku terapiju za jačanje imuniteta. I to je vreme iskoristila za istraživanje.

Odlazila je i u infracrvenu saunu, što je dodatno pojačalo delovanje njenog holističkog režima.

Nakon toga je pojačala svoje treninge i fizičku aktivnost, počela je da vežba jogu i praktikuje trčanje na duge staze.

Uz pomoć joge se, kaže, bolje povezala sa samom sobom i naučila je kako da sebe više voli.

Što se tiče trčanja, nije birala urbane ili utabane staze, već planinske, a hodala je i bosa po pesku uz more.

NJeno trčanje je postalo meditativno i pomoglo joj je da se bolje poveže s prirodom.

Dženet kaže da su joj ove intezivne aktivnosti u prirodi pružile veliki osećaj slobode koji ju je podsećao na ono vreme kada je bila devojčica.

Verovali ili ne, Dženet i njen suprug Alan su tokom 2013. istrčali 366 maratona, dakle svaki dan po jedan.

Tada su srušili novi svetski rekord kao jedini par u starosnoj dobi iznad 60 godina koji je istrčao 15.782 km širom Australije, i sve to dok su bili na sirovoj veganskoj ishrani!

Sveži povrćni sokovi i veganska sirova ishrana

Dženet je u sklopu svoje terapije pila sveže isceđene sokove jer je znala da na taj način u organizam može uneti puno više nutrijenata nego da uzima hranu u sirovom obliku.

Naime, za samo jednu čašu soka od šargarepe potrebne su čak 4 šoljice sveže šargarepe.

Znala je da toliko ne bi mogla pojesti kada bi to konzumirala u izvornom obliku. Kaže kako su joj čak i ruke poprimile boju šargarepe, ali nije za to marila jer se uz te sokove osećala sve bolje, življe i radosnije.

Primenila je terapiju za rak dr Brojsa, koja uključuje konzumiranje povrćnih sokova tokom 42 dana.

Povrće od kojeg se prave lekoviti sokovi uključuju cveklu, kupus, brokoli i prokelj.

Proučila je i Gersonovu terapiju, pa je po uzoru na taj način lečenja pila sokove od šargarepe i cvekle.

"Kod konzumacije sokova važno je da ih pijete polako i u gutljajima tokom celog dana", napominje Dženet.

Konzumacijom ovih sokova, bez izvorne hrane, zapravo izgladnjujete i ubijate rak, ali ne i vlastiti organizam.

Dženet je pila oko 1 litra povrćnih sokova na dan, i to punih 18 meseci.

Po pitanju ishrane nakon posta na povrćnim sokovima, Dženet i nije morala uvoditi velike promene. Umesto kuvane hrane, jela je samo sirove, sveže veganske namirnice.

„Samo je trebalo da izbacim mafine, koje sam tu i tamo znala pojesti, sendviče, testeninu i povrće iz voka! Još sam kao dete prestala da jedem meso, kao tinejdžerka sam izbacila mlečne proizvode, a prerađenu i brzu hranu nikad i nisam jela," kaže ova hrabra žena.

Uz sve to, ona je uzimala i mladu pšenicu u prahu, koja sadrži celi spektar vitamina, minerala i sve aminokiseline koje su telu potrebne.

Odlični rezultati

Uz sve ove korake, rezultati nisu mogli biti loši. Dženet je znala da njen karcinom ne može opstati u takvom okruženju kakvo je stvorila u vlastitom organizmu.

Puno je kiseonika unosila u telo zahvaljujući jogi, svesnom disanju, aerobnim vežbama i trčanju.

Osim što se uz pomoć ovakvog prirodnog lečenja osećala mnogo bolje, primetila je i veliku mentalnu jasnoću - vrlo je lako donosila odluke u životu.

U roku od 6 meseci nakon dijagnoze, u Dženetinom organizmu više nije bilo ćelija karcinoma.

Dženet kaže kako je upravo tih prvih 6 meseci nakon dijagnoze za nju bilo ključno, jer su joj toliko  doktori davali šanse za preživljavanje.

Zahvalna je, kaže, i na puno smeha, ljubavi i velikoj podršci koju je svakodnevno imala od svoje porodice i prijatelja.

Ona i njen suprug i dalje, 20 godina nakon njene dijagnoze, žive na sirovoj ishrani, trče maratone i ruše sve predrasude.

Dženet je živi dokaz toga da se telo uz zdravi podsticaj može ne samo izlečiti od najtežih oboljenja nego i da može biti spremno za najveće fizičke napore.

Važno je samo u pravom trenutku doneti pravu odluku.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas