Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕГЕНДА

Невероватна прича о СРПСКОЈ хероини: Како је Душанка Мандић лечила жртве ЧЕРНОБИЛА

Др Душанка Мандић је посвећено једно поглавље у књизи "Кратак преглед изумитељки у Србији XX века", а проглашена је и Женом светским проналазачем године 1996.

1620306260_Dusanka.png
Фото: Привазна ахива
Oglas

Докторка Мандић постала је шире позната по томе што је патентом, медицинским средством "клопка за гелере" успешно излечила више од 700 рањеника тако што је извлачила је гелере из дубине тела на површину олакшавајући њихово уклањање.

Прочитајте још: Пронађена плоча са авиона Амелије Ерхарт, али не тамо где је нестала!

МАДУ траке
Душанка Мандић је, осим "клопке", осмислила и МАДУ траке. МАДУ метода је званично потврђена од Министарства здравља РС, као метода за третман многих обољења: смањење бола, отока и упале; убрзање зарастања рана и костију, покретљивости зглобова; побољшање протока крви; регенерације и исхране различитих ткива, а регенерација хрскавице је посебно ефикасна - једина у свету.

Управо за патент "клопка за гелере" Светска организација за интелектуалну својину WИПО УН прогласила је др Душанку Мандић - Женом светским проналазачем године 1996.

Пуна витрина награда

Др Мандић је академик Српске академије научника и изумитеља, потпредседник Руске академије за збрињавање жртава катастрофа, и једина наша жена одликована белгијским Орденом части реда официра.

У Бриселу је напао колега из БиХ који је донео оружје као свој патент.

Објавила је више од стотину радова, а маја 2012. године награђена је златном медаљом на Међународном скупу жена проналазача у Сеулу за патент МАДУ траке.

Прочитајте још: После 735 ГОДИНА: Среле су се ТРИ ПЛАНЕТЕ, стари свет ће се распасти и у ДЕЦЕМБРУ почиње НОВИ ПОРЕДАК

Године 2013. рад Душанке Мандић крунисан је још једним признањем - на 41. Међународном сајму проналазача у Женеви: Асоцијација европских иноватора наградила је др Мандић специјалном Дипломом за дугогодишњи успешан проналазачки рад.

Душанка на свемирској станици Мир Фото: Приватна архива

Приликом изложбе у Бриселу 1996, одмах по отварању један инжењер, члан проналазачке екипе из Босне и Херцеговине, пришао јој је и вређао ју је, са оптужбама да "прави славу на њиховим патњама". "Он је такође био учесник Салона, али у својству проналазача нових оружја за повређивање људи", али је Управа "Еуреке" донела одлуку да се на изложбама проналазака не примају више патенти из области оружја.

Прочитајте још: Људи ХРЛЕ у ово место у СРБИЈИ: Долазе да ИЗЛЕЧЕ очи, а на истом месту се могу наћи и Бог и ђаво! (ФОТО/ВИДЕО)

- Чланови екипе БиХ долазили су сваки појединачно да ми се извињавају због његовог испада, али се он никада није лично извинио. Један од чланова њихове екипе био је лекар коме сам уступила известан број примерака клопки за гелере које сам донела на Салон - каже др Мандић.

Проглашена је чланом Академије у Русији после лечења оболелих у Чернобилу и Сахалилну.
У Москви Фото: Прив. архива

Много пута докторка Мандић је била учесник изложби и научних скупова у Москви, . На позив руске Академије за социјално и еколошко збрињавање жртава катастрофа, 1999. године, лечење клопком и биомагнетима је примењено на особе које су биле озрачене у Чернобиљу, 13 година пре третмана, као и на озрачене при истраживањима на Сахалинским острвима пре више деценија. Након овога Душанка Мандић је именована за заменика председника ове Академије.

Третирала је и колеге

Том приликом третирано је 17 пацијената од којих је најмлађи рођен 1968, а најстарији 1925. године. Сви су били значајно озрачени. Како наводи др Мандић, "сусрет и сарадња са проф. др Германом Зубовскијем и инж. Евгенијем Акимовим била је изузетна који су активно учествовали у дискусији, а и сами су примили терапију клопкама.

Прочитајте још: Овде се пред КОСОВСКИ БОЈ причестио ЦАР ЛАЗАР и тог тренутка се десило ЧУДО које траје до ДАНАС (ФОТО)

Током једног од боравака у Русији изумитељи су били позвани да посете Звездани град, крај Москве, и космичку станицу "Мир", чији се један примерак, идентичан оном у космосу, налазио на Земљи. У

Копија станице МИР
Звезданом граду оформљено је насеље за космонауте са свим пратећим структурама, где они станују са својим породицама, здравствено се контролишу и рехабилитују по повратку из космоса, а њихово здравствено стање се прати трајно.
Домаћин је био космонаут Анатолиј Соловљев.

"Домаћин нам је био космонаут Анатолиј Соловљев. Он је боравио седам пута у космосу. Једном приликом је као капетан станице "Мир" боравио у континуитету седам месеци. У условима боравка у космосу космонаути су изложени утицају повећане радиоактивности, што је и најозбиљнији здравствени проблем".

Прочитајте још: Ушли смо у НАЈЈЕЗИВИЈУ зграду Србије и ШОКИРАНИ смо оним што смо ВИДЕЛИ (ФОТО/ВИДЕО)

Боравак у бестежинском стању, као и одсуство магнетског поља, узрокују многе промене у организму. И ту су помогле методе докторке Мандић:

Помаже и опоравку космонаута.

После повратка из космоса могућа је примена ове биофизичке енергије за убрзање општег опоравка и брже попуњавање костију калцијумом. Деловање на јоне калцијума у смислу њиховог чувања је значајно уз примену "клопке" и МАДУ траке, па се у вези са тим терапијским ефектима препоручује и превентивно деловање. Методе др Мандић корисне су биле и након боравка у свемиру. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas