Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИСТОРИЈА

Његов деда је рођен у 18. веку и био је 10. АМЕРИЧКИ ПРЕДСЕДНИК

На крају друге деценије 21. века, постоје двојица браће, која на питање када је рођен њихов отац, одговарају: "Пре рата".

1603187632_CBSdedaunuk.PNG
Фото: Yоутубе/ сцреенсхот ЦБС Евенинг Неwс
Oglas

"Да ли мислите на Први или Други светски рат?", следи ново питање. "Не. На Грађански рат", одговарају у популарној анегдоти браћа Тајлер, унуци десетог председника Сједињених Америчких Држава Џона Тајлера, који је обављао је председничку дужност од 1841. до 1845. године.

Прочитајте још: Раде Поповић, начелник Београдске криминалистичке полиције, добио је ЗАДАТАК: Ко је убио мултимилионерку Драгу Митрићевић?

Џон Тајлер рођен је 29. марта 1790. године у породици угледног вирџинијског земљопоседника, политичара и будућег гувернера Вирџиније Џона Тајлера Старијег. Председник САД тада је био Џорџ Вашингтон. Са места гувернера Вирџиније и сенаторске функције, Џон Тајлер постао је председник САД након изненадне смрти у Белој кући Вилијама Хенрија Харисона, који је био председник 32 дана.

Са робињама имао деце
Тајлер је ропство јавно сматрао за велико зло, али никада није ослободио ниједног роба, а са робињама је имао више деце и - продао их као робове!
Тајлор је председник са највише деце, чак, 13!

Остао је забележен као председник који је имао највише деце у америчкој историји - чак петнаесторо из два брака! Прва супруга је била Летиција Кристијан Тајлер, са којом је имао осморо деце. Летиција је преминула 1842. године и Џон се оженио 30 година млађом Џулијом Гардинер. Изродили су седморо деце, а тринаесто Џоново, био је Лајон Гардинер.

Прочитајте још: Био је ОМИЉЕН СРПСКИ ВЛАДАР: Деспот Стефан је СПАВАО ОКОВАН и ноћу ШЕТАО по селу, а разлог се и данас ПРЕПРИЧАВА (ФОТО)

Лајон је отац Лајона Млађег и Харисона, који је рођен 1853, када је Џон Тајлер имао 63 године.

Град у Тексасу носи његово име.

Џон Тајлер је једини амерички председник који је сахрањен са заставом Конфедерације положеном преко ковчега! Као заслужног борца за припајање Тексаса Сједињеним Америчким Државама, један град у Тексасу назван је по њему Тајлер. Његов лик је на поштанску марку доспео 1938. године.

Прочитајте још: Мистерија Хртковаца БРУЈИ СРБИЈОМ: После ЗЛАТНЕ КАЦИЦЕ, лопови ПЉАЧКАЈУ римске виле под окриљем ноћи и траже БЛАГО (ФОТО)

Фото: Yоутубе/ сцреенсхот ЦБС Евенинг Неwс

Прочитајте још: САВАНТИ после повреде постају ГЕНИЈАЛЦИ, а да ли то може СВАКИ ЧОВЕК?

Стопама оца, што се тиче брачног живота, ишао је и Лајон Гардинер Тајлер, рођен 1853. године. Он је био педагог, генеалог и историчар, 17. председник цењеног колеџа Вилијам и Мери, а остао је упамћен као један од највећих критичара председника Абрахама Линколна.

Данас многима невероватно звучи да су у 21. веку живи унуци чији је деда био рођен у 18. веку

Женио се два пута - Аном Бејкер Такер из округа Албемерл, и са њом је имао троје деце: Џона Тајлера Млађег, Елизабет и Џулију. После Анине смрти 1921. године, склопио је брак са Сју Рафин, која је била 35 година млађа од њега, и имали су још троје деце: Лајона Гардинера Тајлера Јуниора, рођеног 1924. и Харисона Рафина Тајлера, рођеног 1928. године.

Прочитајте још: У Београду постоји књига од ЉУДСКИХ КОСТИЈУ и потпис последњег ПРАВОСЛАВНОГ ЦАРА: Ево приче!

На питање које му је 2012. поставио новинар "Њујорк Магазина" како људи реагују када им каже да је он унук десетог америчког председника, скромни Харисон је одговорио: "Не знам, ја на то не обраћам пажњу". Харисон живи у старој породичној кући у Вирџинији, на Шервуд форест плантажи, док се његов брат настанио у Франклину, у Тенесију.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas