Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Отишла на популарни третман, па остала без прстију на ногама: "Лекари су ми говорили да је то све у мојој глави, а онда је уследио хорор" (ВИДЕО)

Викторија је након једног популарног третмана остала без прстију на десној нози

1689598973_ribice.png
Фото: ТикТок/принтсцреен/дрсермедмезхер
Oglas

Викторија је остала без свих 5 ножних прстију након третмана где убаците ноге у акваријум са рибицама, а оне вам једу мртву кожу са стопала.

Једној туристкињу која је отишла на Тајланд су морали да ампутирају свих пет прстију на десној нози након што је добила инфекцију која једе кост, а то све од једног веома популарног третмана. Викторији Кертојс, из Перта у Аустралији, прво је одсечена половина једног прста на нози након што је добила инфекцију пре више од једне деценије. Хирурзи су јој ампутирали остале прсте када се инфекција због третмана са рибицама проширила.

Она је добила инфекцију шеванелу 2010. године, тако што је пробала третман где убаците ноге у акваријум са рибицама а оне се хране мртвом кожом са ваших стопала. Лекарима у Аустралији су биле потребне две године да јој дијагностикују инфекцију која се преноси водом, због чега се борила са грозницом и болешц́у која се враћала. Убрзо након тог третмана њој је иструнуо остатак њеног ножног прста, приморавши лекаре да га ампутирају 2012. Притисак ходања на мањим ножним прстима изазвао је нове инфекције и сви прсти су јој ампутирани у наредних пет година.

Говорец́и о свом искушењу, 29-годишњакиња је рекла: "Када сам била на Тајланду одлучила сам да користим рибље бање. Нисам размишљала о инфекцији док сам гледала власника како поставља цео систем и изгледало је веома чисто, али колико сам само погрешила...'

"Док су лекари схватили шта је то, моја цела кост на прсту је била поједена и све време сам била болесна. На крају су одлучили да у потпуности одстране велики прст. Осец́ала сам олакшање што сам могла да се вратим свом животу, а да не будем болесна све време. Година ходања без великог прста изазвала је чир на другом прсту од притиска на њега. Имао је груби жуљ на врху, али нисам била свесна да је испод тога још једна бесна инфекција. Овог пута, доктори су одсекли други прст на нози, а мене оставили са три прста. Била сам здрава још две године, мислила сам да сам имала срец́е што сам још увек на ногама и наставила сам живот. Убрзо се све вратило. Повраћала сам свако јутро и стално имала температуру - али лекари нису могли да пронађу никакве знаке инфекције. Лекари су то дуго одбијали и рекли су ми да је све у мојој глави. Тек када је мој лекар затражио узорке крви, схватили су да имам још једну инфекцију костију и да имам веома висок број белих крвних зрнаца". Хирурзи су јој ампутирали и преостала два прста, а како каже, ногу мора да стално проверава.

Госпођица Кертојс је признала да се плашила да неко време покаже своју десну ногу без прстију, док се није помирила са тим. Она сада упозорава људе да не користе рибље бање - које се вец́ сматрају контроверзним..

@дрсермедмезхер Тхе Фисх Спа Холидаy Фром Хелл #беаутy Тхаи фисх спас, wхере смалл фисх цаллед Гарра руфа ниббле он деад скин целлс, хаве гаинед популаритy ас а униqуе анд суппоседлy рејувенатинг спа треатмент. Хоwевер, ит ис импортант то бе аwаре тхат тхесе спас цан посе потентиал инфецтион рискс. Тхе примарy цонцерн wитх Тхаи фисх спас ис тхе потентиал фор тхе трансмиссион оф бацтериал, фунгал, анд вирал инфецтионс. Wхиле тхе фисх усед ин тхесе спас аре кноwн то феед он деад скин, тхеy маy алсо царрy хармфул мицроорганисмс фром оне цустомер то анотхер. Иф тхе wатер ис нот адеqуателy маинтаинед ор иф тхе фисх аре нот проперлy стерилизед бетwеен усес, тхере ис а риск оф спреадинг инфецтионс. Цоммон инфецтионс ассоциатед wитх фисх спас инцлуде бацтериал скин инфецтионс, суцх ас Стапхyлоцоццус ауреус анд Стрептоцоццус пyогенес, ас wелл ас фунгал инфецтионс лике атхлете'с фоот анд тоенаил фунгус. Вирал инфецтионс, инцлудинг вирал хепатитис, хаве алсо беен линкед то фисх спа треатментс ин соме репортед цасес. Индивидуалс wитх цомпромисед иммуне сyстемс, опен wоундс, ор пре-еxистинг скин цондитионс аре партицуларлy сусцептибле то тхесе инфецтионс. Аддитионаллy, тхе риск ис хеигхтенед ин фисх спас wитх поор хyгиене працтицес ор инадеqуате wатер филтратион анд дисинфецтион метходс. #ТхаиФисхСпас #ИнфецтионРискс #МицробиалТхреатс #ХyгиенеПротоцолс #СкинИнфецтионс #ФунгалИнфецтионс #ВиралИнфецтионс #ГарраРуфаФисх #WатерФилтратион #ХyгиенеПрацтицес #СафетyЦонцернс #ИммунеСyстем #ЦустомерWеллБеинг #ФоотЦаре #СкинХеалтх #ХyгиенеЕдуцатион #WатерДисинфецтион #СпаСафетy #ПерсоналХyгиене #ИнфецтионПревентион #доцтор #интерестинг #хеалтхцаре #медицине #спатреатмент #фисхспа #спа ♬ Сторyтеллинг - Адриел
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas