Oglas
· · Komentari: 0

Otišla na popularni tretman, pa ostala bez prstiju na nogama: "Lekari su mi govorili da je to sve u mojoj glavi, a onda je usledio horor" (VIDEO)

Viktorija je nakon jednog popularnog tretmana ostala bez prstiju na desnoj nozi

1689598973_ribice.png
Foto: TikTok/printscreen/drsermedmezher
Oglas

Viktorija je ostala bez svih 5 nožnih prstiju nakon tretmana gde ubacite noge u akvarijum sa ribicama, a one vam jedu mrtvu kožu sa stopala.

Jednoj turistkinju koja je otišla na Tajland su morali da amputiraju svih pet prstiju na desnoj nozi nakon što je dobila infekciju koja jede kost, a to sve od jednog veoma popularnog tretmana. Viktoriji Kertojs, iz Perta u Australiji, prvo je odsečena polovina jednog prsta na nozi nakon što je dobila infekciju pre više od jedne decenije. Hirurzi su joj amputirali ostale prste kada se infekcija zbog tretmana sa ribicama proširila.

Ona je dobila infekciju ševanelu 2010. godine, tako što je probala tretman gde ubacite noge u akvarijum sa ribicama a one se hrane mrtvom kožom sa vaših stopala. Lekarima u Australiji su bile potrebne dve godine da joj dijagnostikuju infekciju koja se prenosi vodom, zbog čega se borila sa groznicom i bolešću koja se vraćala. Ubrzo nakon tog tretmana njoj je istrunuo ostatak njenog nožnog prsta, primoravši lekare da ga amputiraju 2012. Pritisak hodanja na manjim nožnim prstima izazvao je nove infekcije i svi prsti su joj amputirani u narednih pet godina.

Govoreći o svom iskušenju, 29-godišnjakinja je rekla: "Kada sam bila na Tajlandu odlučila sam da koristim riblje banje. Nisam razmišljala o infekciji dok sam gledala vlasnika kako postavlja ceo sistem i izgledalo je veoma čisto, ali koliko sam samo pogrešila...'

"Dok su lekari shvatili šta je to, moja cela kost na prstu je bila pojedena i sve vreme sam bila bolesna. Na kraju su odlučili da u potpunosti odstrane veliki prst. Osećala sam olakšanje što sam mogla da se vratim svom životu, a da ne budem bolesna sve vreme. Godina hodanja bez velikog prsta izazvala je čir na drugom prstu od pritiska na njega. Imao je grubi žulj na vrhu, ali nisam bila svesna da je ispod toga još jedna besna infekcija. Ovog puta, doktori su odsekli drugi prst na nozi, a mene ostavili sa tri prsta. Bila sam zdrava još dve godine, mislila sam da sam imala sreće što sam još uvek na nogama i nastavila sam život. Ubrzo se sve vratilo. Povraćala sam svako jutro i stalno imala temperaturu - ali lekari nisu mogli da pronađu nikakve znake infekcije. Lekari su to dugo odbijali i rekli su mi da je sve u mojoj glavi. Tek kada je moj lekar zatražio uzorke krvi, shvatili su da imam još jednu infekciju kostiju i da imam veoma visok broj belih krvnih zrnaca". Hirurzi su joj amputirali i preostala dva prsta, a kako kaže, nogu mora da stalno proverava.

Gospođica Kertojs je priznala da se plašila da neko vreme pokaže svoju desnu nogu bez prstiju, dok se nije pomirila sa tim. Ona sada upozorava ljude da ne koriste riblje banje - koje se već smatraju kontroverznim..

@drsermedmezher The Fish Spa Holiday From Hell #beauty Thai fish spas, where small fish called Garra rufa nibble on dead skin cells, have gained popularity as a unique and supposedly rejuvenating spa treatment. However, it is important to be aware that these spas can pose potential infection risks. The primary concern with Thai fish spas is the potential for the transmission of bacterial, fungal, and viral infections. While the fish used in these spas are known to feed on dead skin, they may also carry harmful microorganisms from one customer to another. If the water is not adequately maintained or if the fish are not properly sterilized between uses, there is a risk of spreading infections. Common infections associated with fish spas include bacterial skin infections, such as Staphylococcus aureus and Streptococcus pyogenes, as well as fungal infections like athlete's foot and toenail fungus. Viral infections, including viral hepatitis, have also been linked to fish spa treatments in some reported cases. Individuals with compromised immune systems, open wounds, or pre-existing skin conditions are particularly susceptible to these infections. Additionally, the risk is heightened in fish spas with poor hygiene practices or inadequate water filtration and disinfection methods. #ThaiFishSpas #InfectionRisks #MicrobialThreats #HygieneProtocols #SkinInfections #FungalInfections #ViralInfections #GarraRufaFish #WaterFiltration #HygienePractices #SafetyConcerns #ImmuneSystem #CustomerWellBeing #FootCare #SkinHealth #HygieneEducation #WaterDisinfection #SpaSafety #PersonalHygiene #InfectionPrevention #doctor #interesting #healthcare #medicine #spatreatment #fishspa #spa ♬ Storytelling - Adriel
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas