Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРОМЕНА

КОЈЕ НОВОГОДИШЊЕ ОДЛУКЕ, осим започињања дијете и вежбања, треба да донесете да бисте ЖИВЕЛИ СРЕЋНО?

Списак који ће вам променити живот- вежбање ума и мисли, не само мишића

1671189469_profimedia-0665861730-naslovna-rezolucije.jpg
Пхото: Профимедиа
Oglas

1. Јачајте своју веру- од песимизма и малодушности немамо никаквих користи, зашто онда не бисмо веровали да смо заштићени, вољени, сигурни и да ће све бити добро?

2. Бити љубазан према другима- пре него што започнете дан, размислите о томе како можете да учините да се неко осећа боље. Понекад су мали чинови љубазности довољни, а љубав је најпотребнија онима који тако не делују. Учините нешто лепо за друге, па ћете се због тога осећати лепо и ви и они. Пошаљите лепу поруку, изненада посетите некога кога нисте дуго видели, припремите омиљени оброк вољенима, почастите колегу слаткишем.

Прочитајте још: ЦРВЕНО У НОВОГОДИШЊОЈ НОЋИ: Сви који су пробали овај обичај, кажу да доноси СРЕЋУ!

3. Урадите једну нову ствар сваког  месеца- поставите циљ једном месечно да урадите нешто што никада раније нисте радили. То би могло значити да једете у новом ресторану, бавите се баштом, учите салсу или чак фарбате спаваћу собу у другу боју . Колико год били мали или велики подухвати, то може бити нешто на шта се треба осврнути на крају године.

Фото: Профимедиа

4. Проводите мање времена на друштвеним мрежама- негујте своје ментално здравље, успорите и урадите што чешће један ''дигитални детокс''. Ограничите себи време коришћења Интернета, јер је време драгоцено! Будите сада и овде. Поиграјте се са љубимцем, изађите у шетњу, прочитајте кјнигу или поразговарајте са пријатељима уз кафу- без коришћења телефона. 

5. Будите нежнији према себи- третирајте себе љубазно, као свог најбољег пријатеља. Немојте бити превише самокритични, будите себи подршка и волите себе са својим манама и врлинама.

Прочитајте још: Не знате шта да гледате? Предлажемо вам: ТОП 10 ФИЛМОВА ЗА НОВОГОДИШЊЕ И БОЖИЋНЕ ПРАЗНИКЕ

6. Дневник захвалности- кажу да писана реч има велику моћ, јер се фокус више задржава на мисли коју записујемо. Захвалност је веома моћан алат да фокус ставимо на ствари које су присутне у нашем животу,
пре него да очајавамо над оним што тренутно немамо. Свако вече пред спавање, напишите минумум 3 ствари на којима сте захвални тог дана.

7. Почните да штедите- покушајте да направите план да мало уштедите, колико год је то могуће. Иако многи живе од плате до плате, пре неке импулсивне куповине, због које ћете зажалите, застаните и запитајте се- да ли вам је ово стварно неопходно? И помислите, колики временски период бисте могли да преживите, ако би сте сутра остали без посла? Уместо да дајете на нешто што вам није много важно, одвојите новац који сте хтели да потроште са стране, и заборавите на њега. Можете себи написати и поруку и оставити на месту са новцем, која ће вас подсећати на то  зашто га одвајате.

Фото: Профимедиа

8. Чувајте лепе тренутке- осим фотографија, постоји још 1 диван начин на који можете сачувати лепе тренутке. Одвојите једну теглу, украсите је и у њу током године убацујте папириће на којим ћете записивати све оно лепо што вам је неко рекао, или лепо што вам се десило. Када се осећате мало нерасположено, извуците једну порукицу и подсетите се колико вредите, и да је живот леп, па да је све лоше пролазног карактера.

9. Направите ''Висион борд''- радите свесно на свему што желите да вам се деси. Постоје многи видеи који објашњавају како се ово прави. Битни су воља, инспирација и вера да је све могуће! Ставите га на видно место, и уживајте замишљајући како ћете се осећати када се жеље са ваших слика остваре.

Фото: Схуттерстоцк

10. Уживајте што више- душа која се весели и 'пева' привлачи што више добра у живот. Плешите, певајте, смејте се што више и тражите радост у малим стварима!

 

БОНУС ВИДЕО: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas