Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Четири ствари које можете да урадите за себе до ДОЧЕКА НОВЕ ГОДИНЕ: Једноставне су и пружају мотивацију

Нова година је тик испред нас, и то је узбудљиво време за нови почетак. Али, пре него што заронимо у новогодишње празнике, треба да се позабавимо неким важним задацима, како бисмо били сигурни да наредна година почиње на прави начин доћи до постизања циљева.

1702296953_shutterstock_2070618161.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Постоје ствари које треба да урадите пре доласка Нове године, уз одговарајуће потезе које препоуручују и на блогу СТРИВИНГ ФОР ФЕЛИЦИТY. Ако сте уморни од само уласка у следећу годину уз ватромет и здравице, постоји решење. У питању је приступ који вам омогуц́ава да преузмете одговорност и осмислите годину која је пред вама у складу са сопственим сновима и циљевима. Ако је то оно што тражите, држите се, јер ц́емо заједно кренути на ово путовање. Нека буде најбоља година до сада!

1. Направите своју таблу циљева (висион боард)

Нова година је савршена прилика да пригрлите начин на који сте се развили и променили у претходној години, као и своје нове снове. На таблу циљева поставите фотографије онога што желите да постигнете у наредној години и испод фотки напишите инспиративне цитате који ће вас инспирисати. Потрудите се да будуте што прецизнији у састављању табле циљева и да помоћу ње визуализујете оно што желите, без обзира да ли су у питању изглед, посао, веза, путовање, или здравље. Нека вам први задатак буде креирање табле циљева, закорачите инспиративно у нову годину.

2. Расчистите меморију телефона и дословно га очистите

Дигитални неред често остаје непримец́ен, али може утицати на ваше благостање. Пребаците фотографије на компјутер и хард диск, а задржите само оне које су вам баш драге. На друштвеним мрежама престаните да пратите особе које вас не инспиришу и не мотивишу и због којих се осећате лоше. Шта је са апликацијама које сте преузели? Оне које нисте користили у последњих 6 месеци слободно обришите и направите простора. Промените слику позадине на телефону, ажурирајте уређај и свакако, очистите мобилни алкохолом, купите нову маску и будите освежени у за предстојећу годину.

3. Изаберите своју реч/мантру године!

Размислите о једној речи која ц́е вас водити кроз ваше путовање током целе године. Ова реч служи као камен темељац, подсетник на вашу свеобухватну тему и обец́ање онога што долази, без обзира на животне изазове. Моц́ такве речи или фразе ће вам дати снагу, инспирацију и отпорност на вашем путу ка личном расту. Рецимо, ваше инспиративне речи могу бити „Милост и лакоц́а“. Када год сте под стресом или у изазовној ситуацији изговорите те речи, подсетите се њиховог значења и превазићи ћете те ситуације много једноставније.

4. За крај, заиста се опустите

Када дође Дочек, сви смо желимо да га прославимо у веселој атмосфери, најбоље што можемо. Колико год да је тај циљ леп, нец́е вам донети ништа када сте под стресом и уморни. Истини за вољу, празници пред крај године могу бити исцрпљујуц́и.Породична дружења, кување екстравагантних оброка, спавање других људи код вас, путовања, све то може да вас спречи да се потпуно опустите; посебно ако сте по придо интроверт. Зато је важно да себи одредите време за одмор и тишину, које су вам потребне и које заслужујете. Ако то урадите, ништа вас не може спречити да срушите почетак следец́е године! Одвојите дан да будете код куће, направите лепу купку, изманикирајте нокте, погледајте омиљени филм, читајте књигу и уживајте у неком топлом напитку. Скупите енергију и напред у нове победе!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas