Oglas
· · Komentari: 0
PROMENA

KOJE NOVOGODIŠNJE ODLUKE, osim započinjanja dijete i vežbanja, treba da donesete da biste ŽIVELI SREĆNO?

Spisak koji će vam promeniti život- vežbanje uma i misli, ne samo mišića

1671189469_profimedia-0665861730-naslovna-rezolucije.jpg
Photo: Profimedia
Oglas

1. Jačajte svoju veru- od pesimizma i malodušnosti nemamo nikakvih koristi, zašto onda ne bismo verovali da smo zaštićeni, voljeni, sigurni i da će sve biti dobro?

2. Biti ljubazan prema drugima- pre nego što započnete dan, razmislite o tome kako možete da učinite da se neko oseća bolje. Ponekad su mali činovi ljubaznosti dovoljni, a ljubav je najpotrebnija onima koji tako ne deluju. Učinite nešto lepo za druge, pa ćete se zbog toga osećati lepo i vi i oni. Pošaljite lepu poruku, iznenada posetite nekoga koga niste dugo videli, pripremite omiljeni obrok voljenima, počastite kolegu slatkišem.

Pročitajte još: CRVENO U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI: Svi koji su probali ovaj običaj, kažu da donosi SREĆU!

3. Uradite jednu novu stvar svakog  meseca- postavite cilj jednom mesečno da uradite nešto što nikada ranije niste radili. To bi moglo značiti da jedete u novom restoranu, bavite se baštom, učite salsu ili čak farbate spavaću sobu u drugu boju . Koliko god bili mali ili veliki poduhvati, to može biti nešto na šta se treba osvrnuti na kraju godine.

Foto: Profimedia

4. Provodite manje vremena na društvenim mrežama- negujte svoje mentalno zdravlje, usporite i uradite što češće jedan ''digitalni detoks''. Ograničite sebi vreme korišćenja Interneta, jer je vreme dragoceno! Budite sada i ovde. Poigrajte se sa ljubimcem, izađite u šetnju, pročitajte kjnigu ili porazgovarajte sa prijateljima uz kafu- bez korišćenja telefona. 

5. Budite nežniji prema sebi- tretirajte sebe ljubazno, kao svog najboljeg prijatelja. Nemojte biti previše samokritični, budite sebi podrška i volite sebe sa svojim manama i vrlinama.

Pročitajte još: Ne znate šta da gledate? Predlažemo vam: TOP 10 FILMOVA ZA NOVOGODIŠNJE I BOŽIĆNE PRAZNIKE

6. Dnevnik zahvalnosti- kažu da pisana reč ima veliku moć, jer se fokus više zadržava na misli koju zapisujemo. Zahvalnost je veoma moćan alat da fokus stavimo na stvari koje su prisutne u našem životu,
pre nego da očajavamo nad onim što trenutno nemamo. Svako veče pred spavanje, napišite minumum 3 stvari na kojima ste zahvalni tog dana.

7. Počnite da štedite- pokušajte da napravite plan da malo uštedite, koliko god je to moguće. Iako mnogi žive od plate do plate, pre neke impulsivne kupovine, zbog koje ćete zažalite, zastanite i zapitajte se- da li vam je ovo stvarno neophodno? I pomislite, koliki vremenski period biste mogli da preživite, ako bi ste sutra ostali bez posla? Umesto da dajete na nešto što vam nije mnogo važno, odvojite novac koji ste hteli da potrošte sa strane, i zaboravite na njega. Možete sebi napisati i poruku i ostaviti na mestu sa novcem, koja će vas podsećati na to  zašto ga odvajate.

Foto: Profimedia

8. Čuvajte lepe trenutke- osim fotografija, postoji još 1 divan način na koji možete sačuvati lepe trenutke. Odvojite jednu teglu, ukrasite je i u nju tokom godine ubacujte papiriće na kojim ćete zapisivati sve ono lepo što vam je neko rekao, ili lepo što vam se desilo. Kada se osećate malo neraspoloženo, izvucite jednu porukicu i podsetite se koliko vredite, i da je život lep, pa da je sve loše prolaznog karaktera.

9. Napravite ''Vision bord''- radite svesno na svemu što želite da vam se desi. Postoje mnogi videi koji objašnjavaju kako se ovo pravi. Bitni su volja, inspiracija i vera da je sve moguće! Stavite ga na vidno mesto, i uživajte zamišljajući kako ćete se osećati kada se želje sa vaših slika ostvare.

Foto: Shutterstock

10. Uživajte što više- duša koja se veseli i 'peva' privlači što više dobra u život. Plešite, pevajte, smejte se što više i tražite radost u malim stvarima!

 

BONUS VIDEO: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas