Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ово су НАЈСКУПЉИ ГРАДОВИ ЗА ЖИВОТ на свету: Коначно објављена листа за 2022!

Три града у Сједињеним Државама сврставају се у топ 3

1672052942_shutterstock_244507771-Singapur.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Како се 2022.година ближи крају, ЕИУ ('Ецономист Интеллигенце Унит') коначно је објавила своју годишњу листу најскупљих градова на свету за живот. Две велике метрополе заузеле су прво и друго место, од којих је једна забележила рекордан раст трошкова живота, и први пут је на првом месту!
Град- држава Сингапур, и Њујорк, заузели су прво место на овој листи, према подацима ЕИУ, који су анализирали укупно 172 космополитске области, али је блага предност  овога пута дата Сингапуру.

Прочитајте још: НЕВЕРОВАТНО али истинито: Пре него што су се појавили људи, прве дивље руже су цветале!

Тел Авив, у Израелу заузео је треће место, док су Лос Анђелес и кинески град Хонг Конг, на четвртом и петом месту.

Фото: Схуттерстоцк

Два швајцарска града такође су се нашла на листи, северни град Цирих дошао је на шесто, док је југозападно подручје Женеве на седмом месту.
Сан Франциско, Калифорнија рангиран је као нешто скупљи за живот (осмо место), од Париза, који је обезбедио девету позицију на листи. Најјефтинији на овој листи најскупљих градова, додељен је Сиднеју, у Аустралији.

Прочитајте још: БИВШИ МУЖ МАРАЈЕ КЕРИ: Ник Кенон има 11-торо деце са 6 ЖЕНА, а 12-то је НА ПУТУ! (ФОТО)

Потпуна листа изгледа овако:

1. Сингапур, Република Сингапур 
2. Њујорк, УСА
3. Тел-Авив, Израел
4. Лос Анђелес, УСА
5. Хонг Конг, Цхина
6. Цирих, Швајцарска
7. Женева, Швајцарска
8. Сан Франциско, УСА
9. Париз, Француска
10.Сиднеј, Аустралија

На другом крају спектра, Дамаск, Сирија и Триполи- мерени су и оцењени као најјефтинији градови за живот. Налази одражавају податке пикупљене у оквиру анкете о светским трошковима живота (ВЦОЛ), која је такође истакла неке друге занимљиве статистике.
Упркос широко распрострањениј инфлацији, градови са највишим стопама укључују: Каракас,Венецула, где су цене порасле за 132 процената у односу на претходну годину, Истанбул, Буенос Ајрес, као и главни град Ирана- Техеран.
Истраживање ВЦОЛ-а је такође подвукло, да су трговинска ограничења, и висока инфлација која утиче на цене хране и робе за домаћинство, променили навике потрошача, те да фаворизују потрошњу новца на основне ствари, што је смањило цене робе и услуга за рекреацију у 2022.
Надајмо се да ће 2023. бити боља година за све нас.

 

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas