· · Коментари: 0

Савети за путовања који вам могу бити од помоћи: Од паковања до бирања и коришћења хотелске собе

Када планирамо путовање, обично смо толико узбуђени да заборавимо на мале ствари које могу направити разлику

1656342370_hotel-gcbef5567d_640.jpg
Фото: Пиксабеј

Чак и ако сте резервисали хотел са 5 звездица, постоје начини да свој боравак учините још бољим. Ми смо детаљно истражили и саставили листу корисних савета који ће вам помоћи при путовањима. 

Прочитајте још: ТЕСТ ЛИЧНОСТИ: Уколико решите ове ЗАГОНЕТКЕ, значи да сте НАТПРОСЕЧНО ИНТЕЛИГЕНТНИ

1. Увек проверите купатило

Пре него што уопште резервишете хотелску собу, обавезно проверите детаље који вам могу открити да ли бирате право место. У већини случајева можете проценити да ли је хотел добар или лош само ако погледате купатило . Добар хотел неће ставити четку за тоалет или клип у купатило, јер то оставља утисак да је купатило лоше одржавано или није чисто.

2. Користите капе за туширање да спакујете прљаве ципеле

Уместо да губите драгоцено време на чишћење ципела пре него што спакујете ствари, узмите додатне капе за туширање. Ово је посебно корисно ако немате довољно великих пластичних кеса . Еластична трака на капама за туширање чини их савршеним за умотавање прљавих ципела, тако да не пребацујете прљавштину на одећу у коферу.

3. Заролајте одећу уместо да је савијате

Постоје различити начини за паковање одеће у кофер како бисте оптимизовали простор, а многи се заклињу у метод ролања одеће. Ова метода је одлична за панталоне, лежерне хаљине, мајице, пиџаме и купаће костиме. С друге стране, мотање можда неће функционисати тако добро са гломазном одећом, као што су џемпери, јер могу заузети више простора када се умотају.

4. Користите топлу воду из чајника за чишћење предмета пре употребе

Они од вас који посвећују додатну пажњу чистоћи посебно ће ценити овај једноставан трик. Да бисте били сигурни да су шоље, чаше и прибор у вашој хотелској соби беспрекорни и без бактерија, само прокувајте мало воде у чајнику и све исперите пре употребе.

5. Понесите са собом лепљиву траку или фластере где год да идете

Осим очигледних разлога, љепљива трака или фластери могу добро доћи у разним непланираним сценаријима. Можете их користити да заштитите своју хотелску собу за бебе у случају да завршите у оној која није прилагођена деци. Једноставно покривање утичница са неколико трака може спречити несреће. Такође можете лако да елиминишете сва досадна светла у вашем окружењу тако што ћете их само уклонити траком.

6. Пеглајте одећу паром из туша

Пегла за путовање је одличан изум, али биће тренутака када једноставно заборавите да је понесете или немате довољно места у коферу за њу. Уместо тога, можете да окачите своју одећу у купатило док се туширате и пустите да пара учини своју магију. У зависности од тканине, пара за туширање може да смањи или уклони боре са ваше одеће за трен ока.

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.