Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

СВЕ ПРЕДНОСТИ РАНОГ УСТАЈАЊА: Ево шта нам се догађа у организму ако се пробудимо пре 7!

Ако сте се питали зашто је здраво устати рано ујутру, ових 5 научних чињеница ће вас мотивисати.

1710692773_shutterstock_516771487.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Како кажу, ко рано рани – две среће граби, а ако је веровати научницима, људи који имају ову навику живе лепше. Много је предности раног устајања, а ово су само неке:


1. Имате времена да се разбудите


Истраживања показују да добро позната "јутарња успореност" траје између два и четири сата. Уколико се будите у 8:30 х како бисте у 9 сати били на послу, врло је могуће да нећете одмах бити спремни да почнете извршавање својих обавеза. Ранијим буђењем дајете свом телу шансу да успе природно да се разбуди. Иако ће вам у почетку бити теже да устанете раније, касније када то постане део ваше рутине, бићете захвални, а приметићете и да имате више енергије.

2. Смањује се ризик од депресије


Ова ставка односи се на жене. Студија објављена у часопису Јоурнал оф Псyцхиатриц Ресеарцх показала је како жене које се буде раније имају мањи ризик од развијања менталних болести попут депресије, анксиозности, поремећаја расположења и других. Ово има смисла нарочито ако се осврнемо на чињеницу да сан регенерише наше здравље.

3. Оптимистичнији сте


Према студији из 2014. ранораниоци су мање склони негативним и тешким мислима од оних који остају будни до касно. Многи од нас суочавају се са стресним мислима пред одлазак у кревет, због чега најчешће не можемо дуго да заспимо. Иако за такво нешто не постоји дугме којим бисмо мисли једноставно искључили, важно је порадити на томе да размишљамо о лепим стварима.

4. Ранораниоци су успешнији


"Када је реч о пословном успеху, јутарњи тип људи далеко је у предности", тврди биолог Кристоф Рандлер. Рандлер је појаснио како је његово раније истраживање, које је обухватило 367 студената универзитета, показало како су они који су устајали раније добијали боље оцене, што их је на крају одвело до сјајних пословних прилика. "Јутарњи тип људи склонији је хватању у коштац са проблемима. Они су проактивнији, што им омогућује бољи успех на подручју каријере", додаје.

5. Побољшаћете квалитет сна


Они који устају рано имају доста квалитетнији сан, показала су бројна истраживања. "Ноћне птице" имају тенденцију да развију поремећаје спавања па самим тим спавају мање од људи који свој дан започињу раније. Стално слушамо колико је важно да омогућимо телу осам сати сна и како је управо у томе тајна здравља и лепоте. Али то вам неће поћи од руке ако ујутро стално одлажете звоно за буђење. Они који устају раније увече ће лакше утонути у сан и тако ће се и одморити.

(Елле)

Бонус видео:

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas