Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВО

Брачни пар је силно желео да има дете, а онда су схватили да најбитнију ствар нису урадили!

Бабица Рејчел Херсон која има 59 година, радила је као неговатељица у заједници НХС 40 година

1597398064_bracni-par.jpg
Фото: депоситпхотос
Oglas

Посећивала је напуштене малишане у сиротиштима и подучавала парове о чињеницама живота. Свашта је видела и доживела током своје радне каријере. Од смешних и срдачних тренутака, па до и оних веома непријатних.

Прочитајте још: Била је наша прва лекарка, а доживела је велику неправду: Да ли знате о коме је реч?

Фото: деспоситос

- То је једно од занимања, које људи често не схватају озбиљно. Мисле да нисмо праве медицинске сестре. Углавном кажу да седимо на софама и испијамо чајеве и кафе. За разлику од наших колегиница које негују пацијенте у болницама, ми то радимо на другачији начин.

Било је то у јулу 1979. године, када се Рејчел преселила у Лондон, јер није желела више да живи са својом породицом, због нарушених међуљудских односа у њој. Почела је да се обучава као медицинска сестра у једном сестринству за 200 фунти месечно.

- Сестринство одмах осети када вам треба помоћ. Дали су ми плату и пружали су ми дом, што је за мене као девојку из радничке класе било пресудно.  Након три године у болници за наставу Светог Барта, Рејчел почиње да се подучава за бабицу. 

Обожавала сам порођаје. Једном кад пребродите ту драму, постаје веома корисно и занимљиво за вас, али био је и тренутак рађања мртве бебе који нису нимало били за памћење

Рејчел је тада одлучила да се удаљи од породилишта, јер је и сама имала своје разлоге. Пре него што је дошла у Лондон, случајно је затруднела за својим тадашњим дечком. С обзиром да је имала срчаних проблема, били су сиромашни и веома млади, одлучила је да абортира. Касније, Рејчел се удала за ИТ стручњака и добили су двоје деце. 

1986. године усавршила се као сестра и специјализовала за посете сиротиштима.  - Бавим се људским искуствима и наш рад се заснива углавном иза затворених врата, Седнете на фотељу и причате о вашим проблемима и искуствима. Тако смо осигурали уточиште за оне који беже од насиља и беба које живе са зависницима.

Прочитајте још: Ненадмашив двојац направио УРНЕБЕС! Ево како то тате чувају ћерке и праве им фризуре (ВИДЕО)

 

Била су ту и симпатична искуства. Један пар годима је био у браку, али су имали проблем "јер се деца нису рађала" и жалили су се како не знају да направе бебу, а мој посао је био да им управо то осигурам. Заиста су мислили да бебе саме дођу "кад се венчате" и нису имали појма шта значи реч секс. Морала сам да их подучим о томе, али после неколико посета, моји савети су дали резултате. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas