Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Четири традиције у вези са венчањем које можете да прескочите

Када закажете тај свој велики дан, наћи ћете се пред једним врло незахвалним питањем „које традиције одабрати, а које прескочити приликом венчања?“

1661779061_bride-g8dd8431b6_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Од културе до културе постоји на десетине, па и стотине обичаја који на леђа нове младе стављају тежак задатак. Наиме, крај свих традиција које ваши и његови родитељи очекују да испоштујете, право је изненађење да младе ових дана имају икаквог удела у свом венчању.

Међутим, заиста не би требало да се трудите да угодите свима, јер ћете дуж пута изгубити себе и нећете знати шта је то што се вама лично допада.

Традиције које не морате да поштујете на венчању

Нешто старо, нешто ново

Сви знамо за ову традицију, која је чини се стара колико и време. Док бирате шта ћете обући за своје венчање, обичај је да на себи имате нешто старо и нешто ново. Ваша венчаница је један од најважнијих детаља на вашем венчању. Без обзира да ли бирате белу хаљину, скројени смокинг или лепршаву цветну сукњу и топ, она би требало да представља вас у сваком погледу, као и детаљи који иду уз њу. Дакле, ако не можете да у целу причу уклопите нешто ново и нешто старо, не очајавајте, јер то није толико важно. Ако бисте радије носили огрлицу коју вам је вереник поклонио, него старе бисере које су наслеђе ваше породице, урадите тако.

Прочитајте још: У јеку популарности повукла се са јавне сцене: Данас изгледа НЕВЕРОВАТНО, а власница је продавнице

Нешто плаво

Прича иза овог обичаја је следећа: настала је у време када је краљица Викторија била на престолу и гласила је „нешто старо, нешто ново, нешто позајмљено, нешто плаво и сребрних 6 пенија у њеној ципели“. Плава је одабрана као Богородичина боја и симбол чистоће, а 6 пенија је младожења требало да приложи да би доказао да је финансијски сигуран. Међутим, шансе су да ништа од овог није релевантно за вас. Ако плава једноставно није ваша нијанса, немојте себе осудити на то да носите плаву подвезицу само због овог обичаја.

Бела боја венчанице

Иако нико не пориче лепоту белих венчаница традиционалног кроја, оне дефинитивно више нису стандард. Све је почело заменом беле боје, крем варијантама и нијансом слонове кости, да би данас имали венчанице у готово свим бојама дуге. Замислите само све те предивне пинк, ружичасте, црвене, па чак и плаве и зелене венчанице. Такође, није изненађујуће да се млада појави у црној хаљини на свом венчању, као и да притом изгледа врло елегантно. Дакле, ако себе никад нисте замишљали у белом, заиста нема смисла да поштујете тај обичај.

Прочитајте још: Родитељи су је удали за злостављача у 16. години: Седам година је преживљавала ПАКАО са човеком кога није познавала (ВИДЕО)

Одвојено проведена ноћ пре венчања

Ово је заиста сулуд обичај нарочито ако већ живите са својим будућим супругом. Ноћ пре венчања је дефинитивно она када ћете бити нестрпљиви и на иглама, па је заиста пожељно да крај себе имате неког с ким можете лакше да поднесете сву неизвесност која вас очекује сутра. Много ће вам лакше бити да заспете крај вољене особе, него сами док је он у својој момачкој соби код родитеља. Ова традиција је дефинитивно за прескакање.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas