· · Коментари: 0
НОВИ ПОЧЕЦИ

Да ли сте спремни? Ово су ЧЕТИРИ ПРОМЕНЕ које морате проживети у 2021. години

Амерички психолози су се ујединили и донели четири универзална савета

1608851757_ng.jpg
Фото: Pixabay

Нова година стандарно доноси замисао да ћемо од 1. јануара донети неке нове одлуке, које ће променити наш живот на боље. Ипак, већина људи већ у прве две недеље забораве на то и наставе по старом што дефинитивно није добро по нас. Доносимо вам четири кључне промене које морате учинити себи већ после поноћи и уласка у 2021. годину.

Прочитајте још: НОВО ОТКРИЋЕ О ХОБОТНИЦАМА ПРОМЕНИЋЕ СВЕ ШТО ЗНАТЕ О ЊИМА: Погледајте како се крећу по морском дну (ВИДЕО)

Свака радња коју понављамо у свакодневном животу, добра или лоша, навика је коју смо изградили током времена. Ипак, психолози тврде да је за промене навика идеалан период Нова година или Божић, када добијемо подстрек за нове ствари у животу.

Прочитајте још: Мушкарци, обратите пажњу: Ове ствари утичу на бољу ерекцију

За амерички часопис Inc, психолози су се усагласили око четири одлуке које ће свакоме од нас донети добробити у животу.

1. Мање причајте

Прочитајте још: БЕЗ ПАРДОНА: Погледајте како мама вучјака тера свог младунца на спавање (ВИДЕО)

Неки од кључних стубова успеха су учење, изградња односа, успостављање веза и свима је једна заједничка ствар.  Никада их нећете остварити ако само разговарате. Вежбање слушања током састанка биће боље за ментално састављање онога што ћете следеће рећи. Слушање је посебно важно на пословним састанцима. Научите свој мозак да се фокусира на оно што вам други људи говоре.


Фото: Depositphotos

2. Размислите о односима

Ово је један од највећих предуслова здравља, среће и дуговечности и нема никакве везе са одвикавањем од пушења или редовним доручком. Уместо тога, реч је о неговању снажнијих и испуњених односа са другима. Истраживање са Харварда показало је јаку везу између здравља појединца и здравих односа. 

Прочитајте још: Раде Поповић, начелник Београдске криминалистичке полиције, добио је ЗАДАТАК: Ко је убио мултимилионерку Драгу Митрићевић?

3. Више читајте

Иако се ово чини као нешто старомодно, ипак постоји разлог за ово. Истраживање Универзитета Единбургх показало је да постоји повезаност између читања у раној животној доби и високих когнитивних функција. Људи који пуно читају имају мање стреса и срећније животе, показала је студија Свеучилишта Ливерпоол. 

4. Више одмарајте

Сви знамо колико је квалитетан сан важан за наше тело и ум. Најуспешнији људи такође не прескачу редовно спавање и брину се да спавају осам сати сваке ноћи.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.