Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВО

Да ли сте знали да песма "Макарена" може да вам спаси живот? Ево и како! (ВИДЕО)

Песма групе Лос дел Рио из 1993. која је била једна од највећих и најслушанијих светских хитова, доказано је да може спасити живот

1605898547_makarena.jpg
Фото: YоуТубе принтсцреен /ЛосДелРиоВЕВО
Oglas

Шпански научници су у суботу рекли да саветују да се лекари држе ритма тог старог летњог хита кад раде масажу срца.

Прочитајте још: Сви су мислили да је песма "Јелена" групе Болеро посвећена девојци, а ово је тужна истина

Песма групе Лос дел Рио из 1993. не само да јако позната, него и да даје добар темпо при хитном раду на срцу, то јест 100 до 120 компресија у минути.

Истраживачи са Универзитета из Барселоне и Клиничке болнице у Барселони су регрутовали 164 студената медицине за експеримент. Подељени су у три скупине задужене да примењују масажу срца на луткама током десет минута. Најбољи резулати су били код оних који су користили метроном на апликацији мобилног телефона, подешен на 103 откуцаја у минути. У тој скупини је 91 проценат студената држало прави ритам. 74 процента оних којима је саветовно да ментално следе ритам Макарене су се, такође, држали ритма.

На крају само је 24 процента оних од којих је затражено да изводе масажу без упутстава следило добар ритам. Макарена је имала још једну предност: они који су пратили њен ритам су брзо почињали, док су они који су пратили метроном "највише чекали с првом компресијом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas