Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Да ли вам је увек потребна "ПОЗАДИНСКА БУКА"? Постоји психолошки разлог за то

Да ли сте приметили да вам је када нешто радите или када сте сами у кући потребна позадинска бука? Психолози истичу да за ово постоји разлог, а крије га наша психа

1668419936_f7ea7c61976997cc6e0c26d83d963ff376e889e6.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Многим људима позадинска бука може да буде смирујуц́а, а да о томе чак ни не размишљамо.

- Позадински шум се може користити у покушају да се одврате или избегну непријатне емоције и мисли - објашњава Џена Карл, клинички психолог, преноси Хуфф Пост.

На овај начин свој капацитет пажње до максимума испуњавамо другим стимулансима како бисмо избегли оно што нам је непријатно и о чему не желимо да мислимо.

Прочитајте још: Порекло МЕДЕНОГ МЕСЕЦА: Термин се први пут јавио у 16. веку, а значење се временом мењало

- Оног тренутка када ометање престане, непријатне емоције и мисли се нормално поново појављују у пуној снази - истиче психолог.

У одређеној мери, репродукција позадинске буке је савршено добар начин да управљате својим емоцијама. На пример, ако се осец́ате преоптерец́ено или депресивно на послу, можда вам није пријатно да плачете и можда ц́е вам требати нешто што ц́е вам одвратити пажњу.

Ипак, не желите да избегавате своје емоције у потпуности.

- Касније желите да нађете времена да се вратите својим мислима да их процените и осетите осец́ања која изазивају. Ако увек одвлачите пажњу или избегавате непријатне мисли, то може да појача анксиозност која се крије иза мисли. Одвлачење пажње треба користити са намером. Добро је задржати размишљање и бригу, али такође желите да признате да ли постоје негативне емоције у позадини и да их решите здравим путевима - рекла је Џена.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas