Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НАРОДНА ВЕРОВАЊА

Каква ће бити зима? Опадање лишћа говори да ли нам предстоје ЛЕДЕНИ ДАНИ

Постоје разна народња веровања, а нека од њих односе се и на зимске дане

1665138020_jesen.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Метеоролози често умеју да погреше у процени временских услома, али због разних климатских фактора, који се свакодневно мењају, то и не можемо да има замеримо.

Прочитајте још: Ово је један од НАЈБИЗАРНИЈИХ ЗАКОНА: У овом граду су забрањени порођаји, али и МАЧКЕ

 

Ипак, постоје људи који не прате временску прогнозу, већ на основу биљака и животиња одређују какви нам временски предстоје.

Једно од таквих народних веровања јесте и ово: ако лишће са дрвећа не опада, зима ће бити јака. И обрнуто, ако опада, зима ће бити слаба и без снега. Поред овог веровања у нашем народу постоји и мноштво других веровања која се односе на временсе прилике. Неке од њих су: "Колико магле у октобру, толико снега у фебруару", "Ако је уочи Михољдана ведра ноћ, зима ће имати већу моћ", каже се у народу.

Фото: Унпласх.цом

Ако је веровати народним обичајима и предвиђањима и бројне животиње могу нам рећи какво ће време бити. Пратећи мраве, кртице, пужеве и друге животиње, могуће је прикупити податке који касније могу да се повежу и скупе у прогнозу за дужи временски период.

Зато, ако вас занима каква ће бити ова зима, довољно је да погледате кроз прозор на оближње дрвеће и одговор је ту.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas