Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПСИХОЛОГИЈА

ТЕСТ ЛИЧНОСТИ који користе многе компаније на разговору за посао - 4 ПИТАЊА откривају СВЕ о вама

Овај тест и данас користе многе компаније при избору кандидата за посао, а одређује чак 16 различитих типова личности.

1641818929_bunny-g172b21922_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Мајерс - Бригс тест личности је осмишљен за врене Другог Светског рата, у време кад је велики део мушкараца отишао у рат. Замишљен је како би женама олакшао избор посла на иначе мушким радним местима. Али овај се тест сматра одличним увидом у личност све од тада, и за мушкарце и за жене.

Састоји се само четири питања која су циљано усмерена на одређене карактеристике ваше личности.

Прочитајте још: Тестирајте свој однос помоћу квиза "ДАН РАЗВОДА": Експерт открива 8 знакова да је дошао КРАЈ (ТЕСТ)

Поред сваког одговора је слово које треба да запамтите или записати. Та слова заједно ће открити вашу личност у најважнијим цртама.

Тест:

1. Потпуно сте исцрпљени јер сте имали бескрајно тешку недељу. Како ћете провести викенд?

Е - Зваћу пријатеље и питати их имају ли какве планове. Чуо/чула сам да се отворио нови ресторан/приказује нови филм у биоскопу или је велики попуст у куглани. Требали би заједно да изађемо и забавимо се.

И - Упалићу ‚‚нот дистурб" опцију на мобилном и остатићу код куће. Гледаћу нове епизоде своје омиљене серије, слагати слагалицу и направићу купку и уживати у њој читајући књигу.

2. Који од ова два описа вам више одговара?

С - Најважније ми је оно што се догађа сад и овде. Процењујем праве ситуације и обраћам пажњу на детаље.

Н - Чињенице су досадне. Обожавам да сањарим и да у глави одмотавам будуће догађаје. Више се ослањам на интуицију, него на информације.

3. Нуди вам посао директни конкурент вашег послодавца. Имате одређене сумње будући да је тамо боља плата, али овде имате изврсне сараднике. Напротив, шеф вашег одсека је напоменуо да ће предложити да заузмете његову позицију кад оде у пензију. Како ћете донети одлуку?

Т - Потрудићу се да скупим све доступне информације о конкурентном подузећу, питаћу шефа људских ресурса за савет и направити таблицу свих могућих за и против новог и старог посла. У оваквим ситуацијама битно је извагати све аргументе за и против и хладно проценити ситуацију.

Ф - Слушаћу своје инстинкте. Увек се трудим да следим свој инстинкт и да слушам своје срце.

4. Преостала су још две недеље до венчања вашег блиског пријатеља. Како сте се припремили?

Ј - Пре месец дана сам ангажовао свирача флауте да одсвира нашу песму из средње школе / направио сам колаж с фотографијама заљубљеног пара / написао сам песму/ припремио сам одећу за венчање. Волим да будем спреман.

П - Зашто се припремати? Забављаћу се и уживати на прослави. Говор за младенце ћу импровизовати. Ипак се најбоље ствари догађају спонтано.

Који сте тип личности? 

1. ЕСТЈ - Директор

Практични и конзистентни, ви увек све планирате и код вас је све увек у савршеном реду. Али, пре свега, желите да уверите људе у вашу праведност и да их навесете да размишљају слично као и ви.

Отворени сте, волите да упознајете нове људе и проводити своје време у друштву. Увек се бринете за своју породицу и пријатеље и јако добро знате да изразите своју љубав.

17 процената жена, 8 процената мушкараца

2. ЕНТЈ - Комадант

Живот је за вас борба, а по њој процењујете себе и људе око вас. Као храбра особа, склона ризицима, лако проналазите инспирацију за покретање нових ствари. Истовремено, тачно и сигурно процењујете своје врлине и мане.

Отворени сте за нове идеје и подухвате што се јако добро слаже с вашом позитивношћу и жељом за новим стварима и искуствима.

3 процента жена, 1 проценат мушкараца

3. ЕСФЈ - Учитељ

Лако стварате нова познанства и обично сте у центру пажње на сваком друштвеном догађају. Пажљиви сте, бринете се за своје ближње и увек сте спремни да помогнете људима, чак и кад морате да жртвујете своје сопствене интересе.

На другу страну, изразито сте самостални и што год радили увек се ослањате само на себе. Једино што вам треба је емоционална потпора ближњих.

6 процената мушкараца, 3 процента жена

4. ЕСТП - Маршал

Ваш став дефинитивно није ‚‚Важно је учествовати". Постижете своје циљеве без обзира на начин, па чак ако је и на бази физичке снаге. Строго се држите плана, а не подносите компромисе и зависност било које врсте.

Рођени сте борац, јако активни и високо организовани. Чак и најстресније ситуације можете објективно проценити и брзо смислити делотворно решење.

6 процената мушкараца, 3 процента жена

5. ЕНФЈ - Ментор

Емотивни сте и причљиви с бројним изразима лица и гестикулацијама које користите у комуникацији. Саосећајни сте и позорни па лако уочите лажи. У љубавним односима сте љубоморни и неповерљиви према партнеру.

Често унапред имате осећај ‚‚шта се спрема" и спремни да се суочити са надолазећим догађајима.

3 процента жена, 2 процента мушкараца

6. ЕНТП - Проналазач

Генератор идеја, увек настојите да створите нешто ново. Једноставно се прилагођавате новом и непознатом окружењу и лако свладавате различите методе рада.

Нисте баш велики обожаватељ рутине и традиције и због тога сте склони да често мењате своје професионалне сфере и хобије, успут често се налазећи у улози иноватора. Оно што је важно за вас је не само да можете створити нове идеје, него да их можете и пренети и другима.

4 процента мушкараца, 2 процента жена

7. ЕСФП - Политичар

Професионално лако уочавате и процењујете прилике које се показују у вашем окружењу, а врло често користите ту вештину за манипулисање људима. У комуникацији с људима првенствено гледате на своје личне интересе. Међутим, увек покушавате да импресионирате људе око себе и да створите слику једноставне особе.

Живите су садашњости и не волите да губите време. Волите да врзо видите резултате свог рада, што на другу страну подстиче ваше велико незадовољство бирократијом.

10 процената жена, 7 процената мушкараца

8. ЕНФП - Шампион

Пуни сте енергије и јако радознала особа с јасно израженим креативним способностима. Имате карактеристике интроверта и екстроверта, што резултира тиме да се лепо слажете с људима у својој околини и да се често саосећате са њима. Ви сте добар саветодавац.

Подсматрате живот са свим његовим разноликостима и свим могућностима које пружа. Имате богату машту и високи коефицијент интелигенције. Ви сте врло складна особа, која може одржати равнотежу чак и у изразито промењивом окружењу.

10 процената жена, 6 процената мушкараца

9. ИНФП - Исцелитељ

Ви сте велики сањар и песник, а најважније су вам ваша унурашња хармонија и склад. Већина вашег размишљања о свету се догађа дубоко у вама, али на темељу тог промишљања сте способни да предвидите будуће догађаја и добро процените људе око вас.

Волите да се лепо средите и да добро изгледате у свим околностима. За вас се никако не може рећи да не волите да трошите, а често вам се догађа да потпуно изгубите појам о времену и стварности.

5 процената жена, 4 процента мушкараца

10. ИСФП - Композитор

Проналазите срећу у једноставним стварима, а рутина и монотонија вама нису никакав проблем. Волите да се осећате потребно, стога ћете увек помоћи људима, али никад нећете улазити у њихов лични простор. Не подносите сукобе, а у друштву ћете се увек пронаћи у улози забављача.

Јако сте реалистични, практични, брижни, нежни, поуздани и верни. Схватате овај свет онако какав јесте, никад не покушавајући да га водите или манипулишете.

10 процената жена, 8 процената мушкараца

11. ИНТП - Архитекта

Интелектуалац и филозоф, не свиђа вам се превише експресивност. Увек тражите мирне емоције и утеху. Врло сте опрезни приликом одлучивања, преферирате анализу и проналажење веза између прошлости, садашњости и будућности.

Врло сте осетљиви на промене и тешко се са њима носите. Увек покушавате да пприкупите све чињенице, мисли и идеје, и због тога сте често напети.

5 провената мушкараца, 2 процента жена

12. ИНФЈ - Саветник

Имате феноменалан осећај за друге људе и њихове социјалне везе. Лако препознајете њихово расположење, као и скривене таленте, што је један од главних разлога због чега људи од вас често траже савете и усмерење.

Покреће вас интуиција, никад не престајете да учите нове ствари, сматрајући да је личан развој јако битан за сваког човека. Упознавајући себе, добијате нове алате с којима помажете другима.

2 процента жена, 1 проценат мушкараца

13. ИНТЈ - Покретач

Имате јако богат унутрашњи свет из ког црпите невероватне идеје. Тежите изврсности у век желите да све и свакога побољшате.

Али, због тога често имате и проблема са људима који вас окружују, често се самоиницијативно одмичући од људи да бисте показали своју самосталност. Лако постављате приоритете и верујете својој интуицији.

3 процента мушкараца, 1 проценат жена

14. ИСФЈ - Заштитник

Не подносите претворности и неискреност у вези. Јасно правите разлику између људи у свом унутрашњем кругу и странаца, које се трудите да држите што даље од себе.

Пажљиви сте и пазите шта причате и радите. Драги сте и бринете се за своје блиске, а главни циљ у животу вам је да помажете другим људима и да их усрећујете.

19 процената жена, 8 процената мушкараца

15. ИСТП - Мајстор

Мајстор, по правилу, размишља технички и воли да ради рукама. Не журите се с доношењем одлука и мислите да је боље два пута све проверити, него да погрешите. Пазите на рокове и увек све одрадите на време, а у послу сте прецизни.

Процењујете свет на основу својих осећања, а ваше мишљење о стварима које се догађају око вас је објективно и критично. По природи сте комуникативни, али ако осетите несигурност затварате се.

9 процената мушкараца, 2 процента жена

16. ИСТЈ - Инспектор

Промишљени и одговорни. Ви сте поуздани и никад не узимате ствари здраво за готово, већ сваку нову информацију добро изанализирате. Не волите дугорочну комуникацију, него вам је дража пословна комуникација. Усмерени сте на резултате.

Поштујете ауторитет и ред, а у послу сте педантни. Живите у садашњем тренутку, не осврћући се превише на машту и снове.

15 процената мушкараца, 7 процената жена

(Извор: Brightside.me)

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ О

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas