Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
интересантно

Људи са овом бојом косе сматрају се НАЈПРИВЛАЧНИЈИМ: Научници пронашли одговор

Низ фактора утиче на то да ли ће вам се неко допасти. Стас, висина, боја гласа само су неки од њих. И боја косе игра важну улогу.

1645627911_blonde-ge821c15c8_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Научници са Универзитета Тампа „Натурал анд Хеалтх Сциенцес“, на Флориди успели су да кроз бројна истраживања дођу до резултата и одговора, која је боја коса најпривлачнија.

Истраживање је обухватило 1.900 особа, од тога је 67 одсто мушке популације и 73 одсто женске, рекло да им је најатрактивнија смеђа боја косе. За поменуту боју косе везују интелигенцију,самосталност и самоувереност.

Прочитајте још: Оптичка илузија "ротирајућих" коцкица оставља гледаоце збуњеним – ШТА МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ? (ФОТО)

На другом месту нашле су се особе са плавом бојом косе. На трећем су нашле црвенокосе особе.

Научници сматрају да су добијени резултати особа које су учествовале у истраживању,настали нормалном природном перцепцијом боја, јер се црвена боја косе сматра ретком природном појавом.

Најчешћа боја косе је црна или тамно браон, плаву косу има око два одсто популације, а црвену око један одсто, пише Индеx.хр.

Током године коса порасте око 15 сантиметара. Најбрже расте у периоду од 16 до 24 године живота. Са годинама, раст косе опада, а коса постаје седа.

И жене и мушкарци почињу да седе у тридесетим годинама, а по генетици родитеља можемо отприлике знати, када ће коса почети да нам седи.

Прочитајте још: "Дечко ме је ОДБИО КАО МУШКАРЦА, али након што сам се претворила у жену, ОДМАХ СЕ ЗАЉУБИО" (ФОТО/ВИДЕО)

Амерички и бразилски научници и даље трагају за леком који би спречио губитак косе током старења. Поред генетике, на процес настанка седе косе, утиче и стрес.

Научници који су радили студију о боји косе са универзитета Сао Паоло и Харварда, верују да је све повезано и са хормоном меланоцитом, који производи меланин кокји је одговоран за боју косе.

„Сигурни смо да је стрес одговоран за специфичну промену боје косе, као и коже", истакла је професорка Ја Чијек Хсу, са универзитета Харвард.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas