Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВОСТИ

Медвед УРОШ данас је изашао из пећине и није видео своју сенку! Ево шта то значи и када стиже ПРОЛЕЋЕ

Медвед у Београдском зоолошком врту данас је предсказао временске прилике...

1644948137_273934230_3019668191628817_7481775331517297688_n.jpg
Фото: Facebook/Zoološki vrt grada Beograda
Oglas

Према народим веровањима који важе за Сретење, данас се предсказује каква ће зима бити до почетка пролећа, односно какво време нас очекује. За ово предвиђање кључну улогу имају медведи, односно мечка која данас излази из пећине.

Прочитајте још: Фаталан, шармантан и невероватно паметан: Да ли знате ко је био први БЕОГРАДСКИ ПЛЕЈБОЈ - Завео је три најлепше Југословенке, па им сломио срце

Ако је сунчано и угледа своју сенку, враћа се назад у пећину, јер ће зима потрајати још шест недеља, али ако сенке нема - зими је крај.

Прочитајте још: Где би требало да поставимо полицу са књигама према ФЕНГ СХУИ правлима? Ево шта доноси негативну енергију

Дан је сунчан, медвед Урош у Београдском Зоо врту данас је изашао из пећине и доручкује, али се није вратио у пећину јер није могао да види своју сенку. Да ли то ипак значи да је зими дошао крај?

- Урош је изашао из пећине и надамо се да је пролеће на помолу, али Урош и није баш меродаван метеоролог јер је у зоо-врту микроклима другачија. Овде дувају другачији ветрови. У пределима где је клима негостољубива медведи спавају зимски сан. Излазе тек када је пролеће на помолу. У зоолошком врту ми Уроша мазимо и пазимо. Урош је најавио пролеће - рекао је ветеринар Јозеф Ежвеђ из зоо-врта.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas