· · Коментари: 0

Мишљење стручњака: Рукопис може открити МНОГО О ВАШЕМ КАРАКТЕРУ - Погледајте шта значи уколико пишете укосо, крупнијим или ситнијим словима

Рукопис може доста открити о доминантним цртама Ваше личностии

1684153350_shutterstock_590587634.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Ваш рукопис је начин комуникације и није необично да се из рукописа и потписа може прочитати толико много о нечијем карактеру. Стручњаци који су се бавили рукописом истичу да ту има много појединости, почевши од начина на који пишете своје име, како раздвајате слова и речи, како у речима са осталим словима повезујете слово ‘о’ и слово ‘с’ и све остало. Подразумева се да анализа мора бити рађена на спонтано написаном тексту. У супротном, ако бисте некоме рекли да желите да анализирате текст он би се чак и несвесно другачије понашао и замаскирао би неке знакове. Међутим, уопштене класификације ипак постоје, тако у старту можете да покушате да протумачите некога само на основу рукописа. 

Величина слова

Велика, крупна слова: Ви сте отворени, фокусирани на склапање веза и волите пажњу. Ово такође може значити да имате чврст став и трудите се да оставите утисак као особа која има пуно самопоуздања.
Слова средње величине: Изузетно сте прилагодљиви и приступачни.
Мала слова: Стидљиви сте или повучени, анализирате све, концентрисани сте и педантни.

Размак између речи

Широк размак између речи: Уживате у слободи и не волите да будете преоптерећени или претрпани обавезама.

Узак размак: Не можете поднети да будете сами. Склони сте да стално будете окружени људима и понекад сте наметљиви.

Косо писање

Коса слова: Не дозвољавате да ваше емоције надвладају вас. Склони сте да будете логични и практични.
Коса удесно: Отворени сте за нова искуства и уживате у упознавању нових људи.
Нагнута улево: Држите до себе и генерално волите да радите иза кулиса. Ако пишете десном руком и ваш рукопис је нагнут улево, можда изражавате бунт.

Облик слова

Заобљена слова: Креативни сте и уметнички настројени.

Повезана слова: Логични сте, систематични и пажљиво доносите одлуке.

Притисак оловке на папир

О мањем или већем притиску током писања ће говорити светлији или тамнији траг оловке, али и рељеф који можете осетити под прстима, на наличју листа.

Јачи притисак ће говорити да сте ви енергични, одани, али и да све у животу схватате озбиљно. Имате лидерске способности. Што је јачи отисак то вас више описује као напету особу, која тешко прихвата критику и лако се љути.

Слабији траг, односно слабији притисак вас чини сензитивном и саосећајном особом, али са друге стране говори и да сте сте могуће слабо витални.

Грч руке на оловци је грч вашег нервног система.

Заобљена или оштра слова

Ако су вам слова више округласта то ће открити вашу креативну и уметничку природу. Ви сте особа која избегава конфликте и воли да удовољи људима.

Оштрија слова ће говорити о интелигентним, знатижељним и амбициозним особама које успешно контролишу агресију код себе. Ове особе су себи најбољи критичари, стрпљиви су са другима, али су тешки за себе.

Што више оштрине у словима – више афеката и интересовања.

Украшавање  слова

Уколико слова пишете са петљама и са дугим наставцима на задњем слову у речи ви сте комуникативни, лако изражавате мисли и осећања и лако се отварате људима.

Ако пишете слова без икаквих графичких додатака ви сте интровертни и цените своју и туђу приватност.

Дуже линије у писању – дужи језик.

Повезивање слова

Повезаност слова у речима говори о начину размишљања аутора. Уколико повезујете слова у речима онда спадате у логичаре, систематичне особе које се при доношењу одлука у животу ослањају на рацио, чињенице и искуство и врло су опрезне.

Насупрот томе, уколико су ваша слова у речима неповезана, ви сте маштовити, импулсивни и при доношењу одука ослањате се на интуицију.

Уколико повезујете само понека слова у речи вама се приписује непрактичност.

Брзина писања

Брзо писање карактеристично је за нестрпљивце, људе који не подносе кашњења и губљење времена. Спорије пишу организовани и методични. Писање штампаним словима је такође спорије писање па то одражава потребу аутора да држи конце у својим рукама, па и да има контролу над другима. Ово су концентрисани људи, који не откривају све своје карте и обично крију нешто крупно о себи.

Брже јуришање преко папира – храбрије јуришање кроз живот.

Велико почетно слово

Арогантну и неискрену особу може открити изразито велико почетно слово, значајније веће од осталих слова у датој речи. У енглеском писму ово је посебно значајно код писања великој слова И (ја).

Уколико су вам почетна слова исте величине као остала слова у речи то ће вам приписати скромност као особину.

Иницијална слова у реченици и потпису су ваш его.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ