Oglas
· · Komentari: 0

Mišljenje stručnjaka: Rukopis može otkriti MNOGO O VAŠEM KARAKTERU - Pogledajte šta znači ukoliko pišete ukoso, krupnijim ili sitnijim slovima

Rukopis može dosta otkriti o dominantnim crtama Vaše ličnostii

1684153350_shutterstock_590587634.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Vaš rukopis je način komunikacije i nije neobično da se iz rukopisa i potpisa može pročitati toliko mnogo o nečijem karakteru. Stručnjaci koji su se bavili rukopisom ističu da tu ima mnogo pojedinosti, počevši od načina na koji pišete svoje ime, kako razdvajate slova i reči, kako u rečima sa ostalim slovima povezujete slovo ‘o’ i slovo ‘s’ i sve ostalo. Podrazumeva se da analiza mora biti rađena na spontano napisanom tekstu. U suprotnom, ako biste nekome rekli da želite da analizirate tekst on bi se čak i nesvesno drugačije ponašao i zamaskirao bi neke znakove. Međutim, uopštene klasifikacije ipak postoje, tako u startu možete da pokušate da protumačite nekoga samo na osnovu rukopisa. 

Veličina slova

Velika, krupna slova: Vi ste otvoreni, fokusirani na sklapanje veza i volite pažnju. Ovo takođe može značiti da imate čvrst stav i trudite se da ostavite utisak kao osoba koja ima puno samopouzdanja.
Slova srednje veličine: Izuzetno ste prilagodljivi i pristupačni.
Mala slova: Stidljivi ste ili povučeni, analizirate sve, koncentrisani ste i pedantni.

Razmak između reči

Širok razmak između reči: Uživate u slobodi i ne volite da budete preopterećeni ili pretrpani obavezama.

Uzak razmak: Ne možete podneti da budete sami. Skloni ste da stalno budete okruženi ljudima i ponekad ste nametljivi.

Koso pisanje

Kosa slova: Ne dozvoljavate da vaše emocije nadvladaju vas. Skloni ste da budete logični i praktični.
Kosa udesno: Otvoreni ste za nova iskustva i uživate u upoznavanju novih ljudi.
Nagnuta ulevo: Držite do sebe i generalno volite da radite iza kulisa. Ako pišete desnom rukom i vaš rukopis je nagnut ulevo, možda izražavate bunt.

Oblik slova

Zaobljena slova: Kreativni ste i umetnički nastrojeni.

Povezana slova: Logični ste, sistematični i pažljivo donosite odluke.

Pritisak olovke na papir

O manjem ili većem pritisku tokom pisanja će govoriti svetliji ili tamniji trag olovke, ali i reljef koji možete osetiti pod prstima, na naličju lista.

Jači pritisak će govoriti da ste vi energični, odani, ali i da sve u životu shvatate ozbiljno. Imate liderske sposobnosti. Što je jači otisak to vas više opisuje kao napetu osobu, koja teško prihvata kritiku i lako se ljuti.

Slabiji trag, odnosno slabiji pritisak vas čini senzitivnom i saosećajnom osobom, ali sa druge strane govori i da ste ste moguće slabo vitalni.

Grč ruke na olovci je grč vašeg nervnog sistema.

Zaobljena ili oštra slova

Ako su vam slova više okruglasta to će otkriti vašu kreativnu i umetničku prirodu. Vi ste osoba koja izbegava konflikte i voli da udovolji ljudima.

Oštrija slova će govoriti o inteligentnim, znatiželjnim i ambicioznim osobama koje uspešno kontrolišu agresiju kod sebe. Ove osobe su sebi najbolji kritičari, strpljivi su sa drugima, ali su teški za sebe.

Što više oštrine u slovima – više afekata i interesovanja.

Ukrašavanje  slova

Ukoliko slova pišete sa petljama i sa dugim nastavcima na zadnjem slovu u reči vi ste komunikativni, lako izražavate misli i osećanja i lako se otvarate ljudima.

Ako pišete slova bez ikakvih grafičkih dodataka vi ste introvertni i cenite svoju i tuđu privatnost.

Duže linije u pisanju – duži jezik.

Povezivanje slova

Povezanost slova u rečima govori o načinu razmišljanja autora. Ukoliko povezujete slova u rečima onda spadate u logičare, sistematične osobe koje se pri donošenju odluka u životu oslanjaju na racio, činjenice i iskustvo i vrlo su oprezne.

Nasuprot tome, ukoliko su vaša slova u rečima nepovezana, vi ste maštoviti, impulsivni i pri donošenju oduka oslanjate se na intuiciju.

Ukoliko povezujete samo poneka slova u reči vama se pripisuje nepraktičnost.

Brzina pisanja

Brzo pisanje karakteristično je za nestrpljivce, ljude koji ne podnose kašnjenja i gubljenje vremena. Sporije pišu organizovani i metodični. Pisanje štampanim slovima je takođe sporije pisanje pa to odražava potrebu autora da drži konce u svojim rukama, pa i da ima kontrolu nad drugima. Ovo su koncentrisani ljudi, koji ne otkrivaju sve svoje karte i obično kriju nešto krupno o sebi.

Brže jurišanje preko papira – hrabrije jurišanje kroz život.

Veliko početno slovo

Arogantnu i neiskrenu osobu može otkriti izrazito veliko početno slovo, značajnije veće od ostalih slova u datoj reči. U engleskom pismu ovo je posebno značajno kod pisanja velikoj slova I (ja).

Ukoliko su vam početna slova iste veličine kao ostala slova u reči to će vam pripisati skromnost kao osobinu.

Inicijalna slova u rečenici i potpisu su vaš ego.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas