Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОБИЧАН МАЛЕЦКИ САН У СОМБОРУ: Милутинове слике су "ловци на душу" - 26 уља на платну биће празник за очи љубитељима уметности

ЛИКОВНИ стваралац из Бијелог Поља, Милутин Обрадовић представиће своја дела 21.12.2022 године у 19 сати у Сомбору у Галерији Културног центра "Лаза Костић". Поставку "Обичан малецки сан" чини 26 уља на платну.

1671123391_298763_obian-malecki-san_f.jpg
Фото: Приватна архива
Oglas

Након велике и веома запажене изложбе која је организована у галерији Дома Војске у Београду, у јуну месецу 2022. године, Милутин Обрадовић представиће своја дела у Сомбору у галерији Културног центра “Лаза Костић“.

Обрадовић ће се у Сомбору представити са 26 слика израђених у техници уљаних боља на платну, а изложба носи назив ОБИЧАН МАЛЕЦКИ САН .

Сви изложбени експонати који ће пронаћи своје место на овој изложби настали су у периоду од  2019.- 2022. године.

Изложба ће бити отворена до 20.01.2023 године.

На самој свечаности отварања које ће се догодити 21.12.2022 године у 19 часова уводну реч имаће Слађана Драгићевић Тошић уредница програма у Културном центру “Лаза Костиц“ Сомбор, док ће изложбу прогласити отвореном директорица Културног центра “Лаза Костић“ Весна Шашић.

Фото: Приватна архива

Милутинове слике су „ловци на душу“ јер успевају да освоје емоцију сваког посматрача тј имају спознају божанског бљеска у себи.

Милутинова дела гаје осећајност сиромаштва и таштине, неке духовне тишине и симболичког разумевања тачне подељености човека и ствараоца, док са друге стране сведоче о раскошу и лепоти погледа који сам за себе постаје живот.

Најачешћи мотиви на Милутиновим сликама су коњи који кроз јаку палету јарких боја и техничко мајсторство које поседује овај уметник, врло директно и лично комуницирају са посматрачем, закључује историчарка уметности Александра Поповић.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas