Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ВЕЋИНА ГРЕШИ: Шта је НАЈВЕЋИ НЕУСПЕХ у животу по чувеном руском психологу

МНОГИ људи погрешно перципирају одређене животне ситуације као неуспех.

1708700854_70482_mihail-labkovski-4_ig.jpg
Фото: Јутјуб принтскрин/Просто о сложном с Софико Шеварднадзе, Профимедиа
Oglas

Друштво често стигматизује људе који се баве послом домара или који живе с родитељима након одређене животне доби. Али истина је да неуспех не изгледа увек онако како га већина замишља.

Психолог Михаил Лабковски с правом истиче да се неуспех не може дефинисати само кроз те спољне околности. Такође је додао: „Да ли желите да вам кажем што је заправо неуспех?“

Неуспех је када сваки дан проведеш неиспуњен, без остварења својих жеља и циљева. Неуспех је када обављаш посао који је друштвено престижан, али га дубоко мрзиш изнутра.

Неуспех је када се удајеш за особу која је интелигентна, перспективна и атрактивна, али не осећаш љубав према њој.

Неуспех је када константно бројиш калорије у настојању да постигнеш неки идеал туђег тела.

Неуспех је када цео живот сањаш о томе да напишеш роман, али се бојиш наставити због страха од неуспеха.

Неуспех је секс без страсти, обављен из осећања дужности, уместо из искрене жеље и привлачности.

Неуспех је када живиш с особом која те воли, разуме и брине се о теби, али твоје мисли лутају према неком другом.

Неуспех је када твоје дете само жели да се игра са тобом, а ти, уместо тога, желиш само да будеш остављен на миру.

Неуспех је када сањариш о мирном доручку уз кроасане и читање часописа, али уместо тога журиш с хемијски инстант кашом док седаш за волан.

Неуспех је када свакодневно сањариш о променама, али не предузимаш кораке да их оствариш.

То су ситуације које ја називам неуспехом. Важно је разумети да неуспех није само везан за спољне околности или друштвене норме, већ и за наше унутрашње стање ума, емоције и снове које тежимо остварити, пише свезазену.нет.

(свезажену.нет)

БОНУС ВИДЕО:

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas