Oglas
· · Komentari: 0

OBIČAN MALECKI SAN U SOMBORU: Milutinove slike su "lovci na dušu" - 26 ulja na platnu biće praznik za oči ljubiteljima umetnosti

LIKOVNI stvaralac iz Bijelog Polja, Milutin Obradović predstaviće svoja dela 21.12.2022 godine u 19 sati u Somboru u Galeriji Kulturnog centra "Laza Kostić". Postavku "Običan malecki san" čini 26 ulja na platnu.

1671123391_298763_obian-malecki-san_f.jpg
Foto: Privatna arhiva
Oglas

Nakon velike i veoma zapažene izložbe koja je organizovana u galeriji Doma Vojske u Beogradu, u junu mesecu 2022. godine, Milutin Obradović predstaviće svoja dela u Somboru u galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić“.

Obradović će se u Somboru predstaviti sa 26 slika izrađenih u tehnici uljanih bolja na platnu, a izložba nosi naziv OBIČAN MALECKI SAN .

Svi izložbeni eksponati koji će pronaći svoje mesto na ovoj izložbi nastali su u periodu od  2019.- 2022. godine.

Izložba će biti otvorena do 20.01.2023 godine.

Na samoj svečanosti otvaranja koje će se dogoditi 21.12.2022 godine u 19 časova uvodnu reč imaće Slađana Dragićević Tošić urednica programa u Kulturnom centru “Laza Kostic“ Sombor, dok će izložbu proglasiti otvorenom direktorica Kulturnog centra “Laza Kostić“ Vesna Šašić.

Foto: Privatna arhiva

Milutinove slike su „lovci na dušu“ jer uspevaju da osvoje emociju svakog posmatrača tj imaju spoznaju božanskog bljeska u sebi.

Milutinova dela gaje osećajnost siromaštva i taštine, neke duhovne tišine i simboličkog razumevanja tačne podeljenosti čoveka i stvaraoca, dok sa druge strane svedoče o raskošu i lepoti pogleda koji sam za sebe postaje život.

Najačešći motivi na Milutinovim slikama su konji koji kroz jaku paletu jarkih boja i tehničko majstorstvo koje poseduje ovaj umetnik, vrlo direktno i lično komuniciraju sa posmatračem, zaključuje istoričarka umetnosti Aleksandra Popović.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas