· · Коментари: 0

ОТАЦ 94 БЕБЕ: Доктор на УЖАСАН начин злоупотребио положај - ниједна од 94 жене није пристала (ФОТО/ВИДЕО)

Злочин доктора који ће се памтити

1659100328_doktor-bolesnik-printskin-yt-WTHR.png
Фото: Принткрин/Јутубе/

Доналд Ли Клајн, бивши је амерички доктор акушерства и гинекологије као и ветеран ваздухопловства Сједињених Држава. Међутим, јавности је најпознатији по злочину за који је осуђен.

Верује се да је између 1974. и 1987. Клајн донирао сперму великом броју жена, без њиховог пристанка. Он је сперму која је требало да буде искоришћена за оплодњу тих пацијенткиња мењао својом и на тај начин постајао биолошки отац позамашном броју деце.

Клајна је 2014. године разоткрила Џејкоба Балард. Она је урадила ДНК тест, и тада сазнала да између ње и још 7 непознатих особа постоји биолошка веза, односно да има 7 полубраће и полусестара. Њено даље генетско истраживање открило је да је доктор за плодност њене мајке заправо њен биолошки отац.

Џејкоба је одмах покушала да тужи Клајна, међутим јавни тужилац,Тим ДеЛанеије, је те 2015. године одбио је да покрене поступак против доктора јер наводно "није постојао закон који забрањује Клајново понашање."

Преокрет у овом случају десио се када је причу кренула да истражује новинарка Фокса95, Ангела Ганоте. Она је емитовала причу Џејкобе Балард у својој емисији. Након што је емисија емитована Клајн је одлучио да је најбољи потез да позове Џејкобу како би случај некако заташкао.

Фото: Принтскрин/Yоутубе/WТХР

"Овде др.Клајн, знате, ја сам мислио да чиним праву ствар. Донирао сам узорак само 9 или 10 пута", почео је он.

"Моја жена и ја смо у браку 57 година, ово нам прави много проблема. Она сматра ово преваром. Ја сам само донирао узорак, а сад ћу због овога изгубити жену, мој брак ће бити готов. Молим вас помозите ми и обуставите ово" молио је том приликом.

Овај телефонски разговор снимљен је и послат јавном тужиоцу ДеЛанеију, који је и сам спровео ДНК тестирање. Резултати су потврдили вероватноћу очинства од 99,9997%.

Против Клајна је подигнута оптужница. У предмету Држава Индијана против Доналда Клајна , Клајн се изјаснио кривим за два кривична дела степена против ометања правде и добио је условну казну од годину дана.

Прочитајте још: "Моја мама је надљудско биће са највећим срцем": Прича о усвојеном дечаку ког су родитељи оставили због његовог изгледа (ФОТО)

Међутим, након пове подигнуте оптужнице, са којом је јавност била упозната појавили су се и други случајеви који су такође желели одређену врсту одштете.

Коначно је осуђен 2018. године за извршење овог кривичног дела. Тада је предао своју лекарску лиценцу а одбор за медицинске лиценце Индијане забранио му је враћање на посао до даљњег.

До данас је потврђено да је Клајн биолошки отац 94-ро деце.

Фото: Принтскрин/Yоутубе/WТХР

Последице овог кривичног дела биле су многобројне. Осим психолошког шока који је доживело скоро 100 људи заједно са њиховим породицама, дошло се и до сазнања да Клајн уопште није био погодан донор због аутоимуне болести коју поседује и коју је највероватније пренео на већину своје биолошке деце.

Такође, полубраћа и полусестре кренули су да истражују ко одакле долази и да ли су се икада срели. Најгоре је билошто је већина њих живела у кругу од 20 километара, неки чак и у истој улици. Постојала је велика вероватноћа да било ко од њих ступи у интимне односе и има своју децу што би са собом донело могућност тешких болести те деце, услед инцеста.

Прочитајте још: Да ли знате како се ПРЕЗИВА британска краљецвска породица?

Неки од жртава овог злочина су се и огласили.

Џули Манс (дете донора): "Ужасно је. Променило ми је цео живот. Плакала сам сваки дан 2 месеца након што сам сазнала. 34 године сам мислила да је мој тата мој отац. И јесте наравно, ал оно што је Клајн урадио је једноставно ужасно."

Елизабет Вајт (једна од преварених жена):" Моје прве речи, након што сам сазнала биле су: Силована сам 15 пута, а да то нисам ни знала."

Процес против Клајна и даље траје. Од маја 2022. године, Клајн је исплатио више од 1,35 милиона долара за решавање три грађанске тужбе које су поднела деца и породице донатора, док су три на чекању.

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.