Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
психологија

Ових ДЕСЕТ ПИТАЊА би требало да поставимо себи већ данас: Где се крије срећа?

Никоме не иде све глатко у животу, иако посматрано споља то можда тако делује.

1642856722_young-woman-gaa2b3cef2_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Да бисте постигли одређене циљеве или остварили планове не можете седети и чекати да се то деси само од себе. Морате прво да знате шта желите, затим да направите план и што је најважније- да кренете у процес реализације. Где је проблем? Често нисте доследни, одустанете још на почетку. Зашто не бисте били сами свој лајкоуч, неко ко ће вас водити на путу до циља? Како то можете да урадите?

Прочитајте још: Да ли знате одакле одакле потиче веровање да фраза "Пу, пу, да куцнем о дрво" доноси срећу?

За почетак почните са постављам правих питања самој себи. Зашто су питања важна? Зато што могу довести до разумевања у чему је проблем, затим у његовом решавању, у добијању нових идеја, а могу и да вас мотивишу да се покренете и предузмете нешто по питању оног што желите, да оставите по страни оно што вас ицрпљује и да се окренете ономе што вас мотивише. У ту сврху себи треба да поставите питања која ће вам помоћи да препознате своје циљеве, да их дефинишете и да нађете начин да их остварите. То значи да ако желите да промените свој живот набоље, треба себи да поставите питања која оснажују.

Ево листе од 10 питања које треба да поставите себи:

  • Које су моје највеће вредности?
  • На шта сам највише поносна?
  • Шта сам спремна да урадим да бих постигла своје циљеве?
  • Шта би највише позитивно утицало на мој живот?
  • Која је најмања акција коју тренутно могу да предузмем и која ц́е ме довести ближе постизању мог циља?
  • Шта ме спречава да остварим своје циљеве?
  • Шта избегавам да радим чисто из страха?
  • Шта нисам спремна да толеришем у свом животу?
  • Где желим да будем за годину / 5 година/ 10 година од сада?
  • Да ли живим на основу лекција које сам до сада научила?
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas