· · Коментари: 0

Ових пет ствари свакодневно раде само ПЕДАНТНЕ ОСОБЕ: Да ли се проналазите?

Чишћење куће је посао који сви морамо да обављамо

1681199899_shutterstock_736138987.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Усисавање, брисање прашине се ту подразумева, али особе које су опседнуте хигијеном свакога дана раде ствари које су већини незамисливе. 

Свакодневно мењају кухињске крпе

Сасвим је логично да свакодневно перете крпе којима бришете сто или уклањате масноће. Међутим, ако крпом само држите чајник, или џезву за кафу, није неопходно да их стављате одмах на прање. Мењање крпа сваки дан има смисла само ако имате велику породицу и кухиња је место у којој се увек нешто дешава. Исто важи и за пешкире за руке у купатилу. Ипак, постоје особе којима је незамисливо да руке два пута бришу истим пешкиром.

Чисте каду

Поново - ако је породица велика, онда ово може имати смисла. Или ако у кади оперете шапе свом љубимцу након шетње. Ако једна или две особе користе купатило, онда се ово чини као претеривање. Ипак, корисно је да се обришу поплочани зидове након туширања - на тај начин ћете спасити купатило од буђи.

Дезинфикују радне површине у кухињи

Ово је оправдано само ако свакодневно спремате месо или рибу, из којих бактерије настоје да се шире по кухињи. У супротном нема потребе за тоталном дезинфекцијом. Важно је само запамтити да постоје ствари које се не могу стављати на радне површине у кухињи - торба за куповину када дођете из набавке, новчаник, телефон.

Бришу огледала

Наравно да је лепо да је огледало без мрља и чисто, али нема потребе да га бришете баш свакога дана.

Бришу фрижидер

Стручњаци кажу да ако ништа нисте просули унутра, онда можете да перете фрижидер и замрзивач свака три месеца. Исто важи и за рерну.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.