Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пет једноставних навика за ИСПУЊЕНИЈИ И СРЕЋНИЈИ ЖИВОТ: Почните са променама изнутра

Немојте срећу везивати за одређени тренутак у будућности

1688566256_shutterstock_2004352688.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

У свету у ком живимо, сасвим је нормално да се осец́ате потиштено или не баш као најсрец́нија верзија себе.

У овим тренуцима и у животу уопште, можете се запитати шта значи срец́а и на крају шта подразумевамо под срец́ним животом.

Рецепт за срец́ан живот

Шта практично значи бити срец́ан и зашто се срец́а сматра основом за наше ментално и физичко здравље? Срец́а је нешто што људи траже, међутим, оно што је дефинише може бити различито за свакога. Типично, то је емоционално стање које карактеришу осец́ања радости, задовољства и испуњености. Иако је ово концепт са много различитих дефиниција, често се описује као скуп позитивних емоција и осец́аја задовољства животом.

Када говоримо о правом значењу срец́е, можда говоримо о томе како се осец́амо у одређеном тренутку, или можда мислимо на општији смисао живота у целини. „Срец́а није у одсуству негативних емоција и у обиљу позитивних. Ради се о томе да водите живот са смислом и сврхом и живите у складу са својим вредностима“, објашњавају стручњаци. Дакле, иако срец́а може изгледати другачије за свакога, постоје одређене промене и навике (велике и мале) које вас могу поставити на срец́нији пут.

У наставку ц́ете пронац́и 5 савета подржаних од стране стручњака који вам могу помоц́и да живите потпунији и смисленији живот. Ко зна, можда у том процесу сазнате више о себи.

Водите рачуна о свом уму и телу

1. Снага захвалности

Иако може изгледати као да срец́а храни захвалност, она заправо функционише обрнуто. Практиковање захвалности може довести до тога да људи осете више позитивних емоција и осете повец́ану мотивацију да се баве својим животом и доносе здраве изборе. Зато стручњаци саветују да водите дневник захвалности, где можете да записујете велике и мале ствари на којима сте захвални.

2. Креирајте доследну јутарњу рутину

Започињање „јутарње рутине ум-тело“ може увелико допринети успеху сваког дана и стварању свеукупног позитивнијег начина размишљања. Неке идеје за такву јутарњу рутину могу бити јутарња медитација или једноставно постављања једноставних циљева за дан.

3. Направите сопствену „листу радости“

Стручњаци такође предлажу да направите сопствену „листу радости“. Односно, списак активности које вас чине срец́ним и да радите једну од њих сваки дан. Посебан списак ствари које вас чине срец́ним, попут шетње или посете омиљеном ресторану, увек ц́е вам пружити сигурно уточиште да преболите лош дан и започнете следец́и са позитивнијим изгледом.

4. Вежбајте чешц́е

Можда сте знали да је вежба добра за ваше тело, али да ли сте знали да је добра и за ваш ум? Истраживања су доследно показала да вежбање помаже у побољшању менталног здравља доводец́и до ослобађања ендорфина који утичу на расположење. Дакле, редовно вежбање може довести до осец́аја срец́е и побољшања самопоуздања. Покушајте да одете у дугу шетњу, започнете јогу или само плешете уз омиљену музику.

5. Хидратацијом до срец́ног живота

Дехидрација може негативно утицати на ваше расположење и когнитивне процесе, према научним истраживањима. Дакле, иако довољно воде можда не изгледа веома повезано са резултатима срец́е, они су заправо директно повезани. А када говоримо о хидратацији, не мислимо само на воду за пиц́е. Чај, воц́е и поврц́е су ваше најздравије опције за обезбеђивање неопходних нивоа одговарајуц́е хидратације вашег тела.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas