Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДИЛЕМА

Пет питања која би требало да постављамо себи на недељном нивоу: Сазнајте одакле вам долази стрес

Одвојите мало времена и размислите о одговорима

1653400365_woman-1784755_1280.jpg
Фото: пиxабаy
Oglas

Да ли вам је стало шта ће други рећи или мислити о вама? Колико се обазирете на друге људе, на утисак какав остављате у друштву? А када сте се последњи пут удубили у своју душу и освестили своја осећања? Важно је да будемо повезани са собом, да разумемо себе, да смо једно са својим бићем... Због тога барем једном недељно поставите сами себи следећих 5 питања:

1. Које сам нове ствари научио?

Деца са великом радошћу истражују свет. Али што смо старији, можемо имати осећај да већ разумем све о овој лудој планети. Али никад није касно за учење – није важно шта ново научите. Када учимо нове ствари, у мозгу се појављују нове неуронске везе, а ово је важно за одржавање менталног здравља. Радозналост је оно што вам помаже да останете заинтересовани за живот уопште.

Прочитајте још: Свима нам се барем једном догодило: Да ли знате шта заиста значи "устати на леву ногу"?

2. Колико је стреса у мом животу (и одакле долази)?

Неопходно је да пратите и признате да ли имате "сагоревање" Или живите под стресом. Када схватите шта у вама буди та осећања, покушајте да их промените. Уколико једноставно не постоји таква шанса, онда је добро да порадите на свом ставу према овој ситуацији.

3. Како се осећају моје тело и моја душа?

Праћење радости је такође веома важно. Тачније, у принципу је важно да будете свесни свега што вам се дешава у сваком тренутку и увек. Како ваше тело реагује на ваше емоције, страхове и мисли? Где у њему живе стеге и комплекси, сећања из детињства или бриге за будућност? Тело и душа су повезани, а физичко здравље је у директној вези са менталним здрављем. Стога, треба да скенирате – шта има ново код мене? Одакле ова мисао? Да ли ми се свиђа? Шта да радим са њом? Ако, као резултат ваших запажања, сматрате да је љутња, бес или незадовољство, потребно је нешто предузети по том питању.

Прочитајте још: 90 ПОСТО ЉУДИ ОДГОВОРИ ПОГРЕШНО: Да ли знате како се зове младунче кошуте?

4. Шта дајем другим људима?

Размислите какви су ваши поступци према другим људима, како се ваше мисли, речи и дела одражавју на њих. Какву енергију преносите другима? Покушајте да ваша релација буде од срца до срца, од оцмеха до осмеха... Потрудите се да искористите сваки тренутак са најближима на најбољи могући начин - вредеће!

5. Како могу да побољшам свет или себе?

Ово питање се обично јавља након претрпљене кризе или када доживите неуспех. Следећу пут покушајте да не чекати невоље како бисте направили корак ка самопобољшању. Тежите сваког дана да постанете бољи, првенствено као човек, тада ће и свет постати савршенији, љубазнији и чистији.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas