· · Коментари: 0

Порекло МЕДЕНОГ МЕСЕЦА: Термин се први пут јавио у 16. веку, а значење се временом мењало

Тек касних 1800-их брачно путовање је почело да изгледа као данас

1668266774_Foto-Profimedia-svadba.jpg
Фото: Профимедиа

Медени месец је једна од оних традиција која је остала верна свом пореклу, а ипак је у великој мери и еволуирала.

Данашњи медени месец се своди на то да се срећни пар опусти и проведе неко време заједно након стреса око планирања венчања.

Као и многи други термини, његово порекло је познато.

Према Мерриам-Вебстер речнику, термин медени месец потиче од идеје да је "први месец брака најслађи", дакле мед (слатки) и месец (односи се на календарски месец). Овај израз "Хонеyмоон" је први пут употребљен на енглеском 1546. године, али пракса да се заправо крене на путовање након венчања није ушла у праксу на Западу све до 19. века.

У Великој Британији је постало уобичајено да елитни парови након брака одлазе на „брачну турнеју“, обично са породицом и/или пријатељима, како би посетили оне који нису били у могућности да буду присутни на њиховом венчању. То је био обичај који се прилично брзо проширио Европом.

Прочитајте још: Венчаница Одри Хепберн из 1954. године: Постала је култна, а овај тренд видимо и данас (ФОТО)

Савремени тренд одласка у иностранство на медени месец почео је као део гурања ка широко распрострањеном туризму током ере Бел Епок. Од овог тренутка медени месец је постао задовољство и уживање за младенце.

У почетку су најпопуларнија дестинација за младенце биле Италија и Француска ривијера, а већина медених месеца би почела у ноћи венчања.

Суштина је ипак у томе да одвојите време да се повежете и доживите мало интимности и опуштања након дугог и стресног процеса планирања венчања. Оно што је заиста важно је да добијете оно што вам је потребно из овог најпосебнијег периода у вашем животу.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.