Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
психологија

Правимо ТРИ ГРЕШКЕ када се ИЗВИЊАВАМО: Шта би требало да променимо?

Грешке којих нисмо свесни када се некоме извињавамо.

1626450658_Depositphotos_288152262_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Извињење је одличан начин да поправите однос са партнером након свађе у којој сте ви били у криву. Извињења, међутим, понекад нису довољна, посебно ако нису искрена или у случају да сте их изразили на погрешан начин.

Навешћемо у наредним редовима 3 најчешће грешке које правимо када се извињавамо. Обратите пажњу на њих и потрудите се да коригујете своје понашање тако да их више не правите. То ће вам и те како помоћи у изглађивању односа са партнером, али и другим људима.

Извињавање из користи

Људи могу да осете да ли сте искрени када им се извињавате или то радите само да бисте имали неку корист од њих. Није довољно да само кажете „извини“ или „жао ми је“, већ и да особи о коју сте се на неки начин огрешили убедите да се стварно осећате лоше због свог поступка и ставите јој до знања да разумете њену љутњу према вама. Није лоше ни обећати да се то више неће поновити.

Прочитајте још: СВИ ИХ БАЦАМО, а невероватно су КОРИСНЕ: Силиконске кесице могу да поправе мобилни телефон, сачувају старе фотографије, одмагле ауто (ВИДЕО)

Извињавање са задршком

„Извини због тога што сам урадио, али и ти си се лоше понела према мени“. Колико пута сте чули ову реченицу? Када вам партнер каже нешто овако, то је као да се није извинио. Уосталом, какво је то извињење које отвара нове конфликте? Наш савет је да избегавате везник „али“ по сваку цену када се извињавате.

Самосажаљевајуће извињење

Извињење треба да изнесе ваше саосећање са другом особом, а не да од вас направи жртву, којој треба утеха других. Из тог разлога избегавајте да причате о својим стварним или измишљеним манама током извињавања због којих сте се наводно понели лоше према особи којој се извињавате. Тиме само скрећете пажњу на себе и наново вређате особу о коју сте се огрешили.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas