· · Коментари: 0
ИДЕЈЕ

Примените три начина ТЕСЛИНОГ тренирања мозга

Никола Тесла један је од наших највећих научника који је задужио читаво човечанство.

1634421175_Depositphotos_482703640_S.jpg
Фото: Depositphotos

Вечита дилема је да ли иза ума највећег генијалца какав је Никола Тесла постоје неки трикови за тренинг мозга, којим се служио како би повећао своју продуктивност и да ли их можемо и ми применити како бисмо постали успешнији?

Прочитајте још: "Ово ћу први пут рећи": Дино Мерлин, кроз очи пуне суза, проговорио о борби са ТЕШКОМ БОЛЕШЋУ (ВИДЕО)

Током живота, Тесла је константно радио на пројектима и често их реализоваоо до краја. Имао је и чудне навике попут спавања од само два сата. Ипак, оно што је остварио не би било могуће без стриктног сета правила за повећање продуктивности.

1. Добро размислите пре него што нешто урадите

Никола Тесла је често говорио како може замислити струјна кола и ретко је правио нацрте пре почетка рада на њиховој изградњи. Овај процес визуалног размишљања није својствен свим људима, али је основна идеја да се једноставно треба концентрисати на коначни производ. За креативно размишљање често је неопходно да се опуститте и порадите на проблему у својој глави.

Прочитајте још: Његов задатак су биле ЕМОЦИЈЕ! Пет одговора МАРКА ЖИВИЋА у којима говори све о својој животној улози

- Моја метода је другачија. Ја не журим са конкретним радом. Када добијем идеју ја одмах кренем са изграђивањем у својој машти. Мењам конструкцију, радим поправке и управљам стројем у својој глави. Потпуно је небитно за мене да ли тестирам турбину у глави или у радионици. Приметим чак и ако не радим добро. Разлике нема, а резултат је исти – записао је Тесла у својој књизи.

Прочитајте још: Две ВЕЖБЕ дисања због којих ћете рећи НЕ цигарама

2. Идите у шетњу

Познато је да одлазак у кратку шетњу има своје предности када је у питању креативност. И Тесла је изгледа био оваквог мишљења, а иако су његове шетње постале део опсесивно-компулзивног понашања, он је неколико „еурека” тренутака имао управо током њих. Једна од њих донијела му је идеју о наизменичној струји: Године 1881. Тесла се преселио у Будимпешту, опорављајући се од нервног слома, а док је с пријатељем шетао парком рецитирајући поезију, одједном му је синула идеја о наизменичној струји.

3. Радите на проблемима сами

Попут многих иноватора и креативних ликова и Тесла је заступао тезу да се треба осамити током стварања и размишљања.

Прочитајте још: Откријте НАЈМОЋНИЈУ особину коју поседујете: Да ли сте прво уочили ТИГРА или ДРВЕЋЕ?

– Ум је оштрији и концетрисанији у осами и непрекиданој самоћи. За размишљање није неопходан било каква велика лабораторија. Оригиналност пристиже из осаме ослобођене утицаја која нам оштети креативни ум. Будите сами, то је тајна изумитеља, будите сами, тада се идеје рађају – тврдио је Тесла.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.