Oglas
· · Komentari: 0
POZNATI

NJegov zadatak su bile EMOCIJE! Pet odgovora MARKA ŽIVIĆA u kojima govori sve o svojoj životnoj ulozi

Slavni glumac Marko Živić preminuo je večeras posle višednevne borbe sa korona virusom.

1634236863_4f4583a92387477b4023bff764d5dab0f4934e5e.jpg
Oglas

Slavni srpski glumac Marko Živić preminuo je danas od posledica korona virusa u Kliničko-bolničkom centru Dragiša Mišović, gde se lečio od virusa i od ponedeljka bio priključen na respirator.

Brojne uloge ostvario je u serijama i filmovima, ali je pozorište bila njegova prva i prava ljubav. Prenosimo vam jedan od njegovih kratkih intervjua u kome je objasnio svoju ulogu na glumačkom nebu Srbije.

1. Kakav je odnos savremenog čoveka prema pozorištu i kako pozorišta prave svoj repertoar?

- Pozorište mora da postavlja pitanja o raznim temama svojim predstavama. A odgovori ostaju publici da ih donesu.

2. Ima li danas dovoljno dobrih ideja i kakav je položaj umetnika?

- Ideja ima, dešava se da ima lošijih realizacija. Ali to je normalno. Kao u svakom poslu. Mada , mislim da je pozorište, poslednje decenije, izgubilo najvažniju stvar – emociju. Dosta “modernih” predstava stavlja glumce u ginjol lutke. Mnogo forme se dešava na sceni  a pitam se koliko suštine.

3. Da li su predstave koje igrate odraz stanja u društvu?

- Sve predstave koje igram su odraz bilo kog stanja u društvu. Zato što je, ponavljam, to zadatak pozorišta. Emocija i ogledalo.

4. Šta privlači publiku u pozorišta?

- Samo istina po meni. Trenutak… Živi kontakt međusobni, publike i nas, emotivna istina.

5. Šta za glumca predstavlja rad na tv-u a šta u pozorištu?

Dve stvari od razvedenih roditelja. Treba javnost, a pozorište daje suštinu…

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas