Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПУТ КА УСПЕХУ: 12 навика богатих људи које свако може да примени

Желите да копирате навике богатих људи? Свако може да угради ове једноставне, свакодневне навике у свој живот

1654689748_pjimage---2022-06-08T140204.483.jpg
Фото: Unsplash
Oglas

Да ли сте се икада запитали зашто богати постају све богатији? Јаз између богатих и сиромашних само наставља да расте. Зашто је то тако? Вероватно постоји милион разлога (или изговора) које можемо да нађемо да кажемо зашто нисмо богати. Али истина је да се то своди на нас и наше свакодневне навике.

Већину људи фасцинирају милионери и предузетници који су сами успели и напредовали од дна ка врху.

Прочитајте још: "ЛЕТЕЋЕ КОЗЕ": Мрачна истина иза приче о мароканским козама које живе на дрвећу (ФОТО/ВИДЕО)

Шта је то што их чини посебним? Да ли су паметнији? Одлучнији? Да ли је то њихова генетика? Заправо, већина њих и није тако посебна. Све се своди на њихов менталитет и навике. Навике су корен свега у нашим животима. Наши успеси и неуспеси зависе од тога шта радимо сваки дан.

Не тако тајне навике богатих

Воде рачуна о кретању свог новца

Богати људи имају снажну контролу над својим финансијама. Они нису компулзивни потрошачи и  креирају и држе буџете. Богати људи знају сваки долар који уђе и сваки цент који изађе. Они увек имају потпуну контролу над својим финансијама.

Не избегавају ризик

Никада нећете срести богату особу која није изгубила новац. Међутим, срешћете доста сиромашних људи који никада нису изгубили ни динар (у смислу улагања).

Богати људи преузимају прорачунате ризике и не плаше се да ће изгубити нешто новца у том процесу. Да ли се плашите губитка чак 50 евра? Шта је са 50.000 евра?

Не кажемо вам да сву своју животну уштеђевину баците у акције (нарочито када не знате ништа о акцијама), али оно што вам говоримо је што је већи ризик, већа је и награда; а богати људи то знају! Преузимају прорачунате ризике да би постали богатији.

Читају. Много

Богати људи читају много књига о самопомоћи. Они стално покушавају да науче и побољшају се у неком својству. Доследно учење и раст су кључ успеха. Најуспешнији пословни лидери на свету читају сваки дан. Ворен Бафет чита 500 страница сваког дана. Марк Кубан каже да чита три сата дневно. 

Прочитајте још: Победили све препреке: Оженио се са 46 година старијом женом од себе, а један детаљ из њиховог живота изненадио је све (ВИДЕО)

Шта читају богати људи? Према Корлију, 88% богатих људи чита књиге за самоусавршавање, а само 2% сиромашних људи који раде исто.

Имајте велике снове

Не говоримо о томе да желе велику кућу и леп ауто, богати људи имају снове далеко веће од тога. И много пута, њихови снови изгледају недостижни за њихове вршњаке.

Фото: Unsplash

Знате онај цитат, "пуцајте на месец, чак и ако промашите, слетећете међу звезде." То је у основи филозофија многих најбогатијих људи у Америци.

Цените своје време изнад свега

Време је једина ствар на овом свету коју новац не може да купи. Богати не мењају своје време за новац као што то раде сиромашни. Али они схватају да је време новац и фокусирају своје напоре на продуктивне активности. Најбољи начин да радите на вредновању свог времена (чак и ако радите од 9 до 5) је да видите где губите време.

Ствари као што су е-пошта, друштвени медији и мали разговори са колегама заиста могу заузети велики део вашег дана где можете бити продуктивни и обавити озбиљан посао.

Избегавајте телевизију

Богати људи су више креатори него потрошачи, тако да не проводе много времена гледајући телевизију. Ово се враћа на вредновање свог времена изнад свега. Не морате да бацате ТВ, једноставно поставите временско ограничење на себе. 

Богати људи мање говоре, а раде више

Цене односе

Везе, као и време, не могу се купити. Богати људи знају да пријатељство и мреже имају немерљиву вредност. Окружење са истомишљеницима може бити пресудно за ваш успех (или неуспех) у животу.

Усредсредите се на стварање смислених, позитивних односа у свом животу и отпуштање свих који су токсични или вам више не служе.

Вежбање

Не треба да чуди што богати људи вежбају. Вежбање је тако одличан начин да се ослободите стреса и бринете о свом телу. Поврх свега, помаже вам да останете фокусирани и побољшава ваше расположење. Када сам срећнији, обично сам много продуктивнији и мотивисанији. Ако вам је тешко да уђете у теретану, покушајте да вежбате видите као привилегију, а не као задатак. 

Фото: Unsplash

Иду у кревет рано

Не, ово те неће учинити баком! Рано одлазак на спавање и добар сан је од суштинског значаја да бисте били продуктивни следећег дана.

Они негују стрпљење

Богати људи знају да Рим није изграђен за један дан. Они су свесни да морају унапред да уложе одређени напор и да проведу месеце (или чак године) пре него што могу да пожњу плодове.

Прочитајте још: Избегните СТРЕС НА ПОСЛУ: Испоштујте ова 3 ПРАВИЛА и нећете се осећати сломљено

У овом свету у коме живимо где добијамо тренутно задовољство од ствари као што су друштвени медији, заиста бисте себи учинили услугу да успорите, дубоко удахнете и узимате ствари из дана у дан. Морате пронаћи радост у путовању. Ако не уживате у процесу, нећете уживати у резултату.

Они делују

Колико често причате о својим сновима и плановима, а они на крају буду управо то? Сви прича. Богати људи мање говоре, а раде више!

Они не одустају

Колико ствари сте започели и прекинули када су ствари постале тешке? Богати људи не одустају. Када имају на уму циљ, одлучни су и постају страствени у постизању својих циљева по сваку цену.

Ова навика би могла бити тежа од осталих да се развије једноставно зато што се може укоренити у вама од малих ногу да једноставно одустанете од ствари.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas