· · Коментари: 0

Избегните СТРЕС НА ПОСЛУ: Испоштујте ова 3 ПРАВИЛА и нећете се осећати сломљено

Колико год вам је посао неопходан да бисте могли удобно да живите, ако сте непажљиви он би могао постати једна од најгорих претњи по ваше ментално и физичко здравље.

1654343433_1alex-kotliarskyi-QBpZGqEMsKg-unsplash.jpg
Пхото: Унспласх

Према Беттер Хеалтх Цханнел-у, стрес је главни узрок здравствених проблема, укључујући анксиозност, депресију и повреде на радном месту.

Токсични односи на послу, неиспуњавање радних обавеза и недовољно физичког кретања док сте тамо, могу да смање квалитет вашег здравља. 

Према једној студији, мушкарци и жене који су под високим нивоом стреса на послу имају већи ризик од развоја дијабетеса типа 2. Зато, упркос томе што сте заузети састанцима и роковима, можете предузети неке од ових једноставних мера да бисте подржали своје здравље на послу.

Спакујте ручак

Пхото: Унспласх​

Свакодневно ручавање "напољу" може брзо да исцрпи ваш банковни рачун, али и да угрози здравље. Када пакујете ручак код куће, имате потпуну контролу над тим шта ћете појести. Трудите се да ваше "паковање" чине здраве житарице и поврће, нешто мање порције протеина и воћа и још мање млечних производа. Такође, можете поново употребити остатке од претходних оброка, да бисте спречили бацање хране.

На пример, користите остатке пилетине као део прелива за салату, или убаците од вечере преостало поврће у густи јогурт.

Крећите се што је чешће могуће

Пхото: Унспласх

Знамо да дужи периоди седења нису добри за тело а, према речима доктора Едвард Р. Ласковског, свако продужено седење, за столом, воланом или испред екрана, може бити штетно. Истраживања су повезала седење током дугог временског периода са бројним здравственим проблемима, међу којима су и гојазност и висок ниво холестерола.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ГРАД КОЈЕГ ВИШЕ НЕМА : Жрнов - једна од највећих мистерија Србије (ФОТО)

Зато би било добро да током радног дана више ходате, пењете се уз степенице, истежете се (док причате телефоном или чекате нешто), па чак и стојите повремено за радним столом. Још ако бисте пешке долазили до посла, то би било одлично.

Понесите воду свуда са собом

Пхото: Унспласх​

Када сте жедни, осећате да треба да пијете воду, али тада већ почињете да дехидрирате и требало би да унесете мало воде у свој организам. Дехидрација има многе нежељене ефекте, као што су грчеви у мишићима, главобоља и жудња за храном, а сати проведени на послу душу су дали за заборављање на пијење воде. Најбољи начин да се подсетите на ово је да увек имате воду на видику на свом радном столу. Дијететичарка Моника Ауслендер предлаже да пратимо унос воде, јер нам то може помоћи да стекнемо навику да је пијемо.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Место где се КУПАЈУ ВИЛЕ И ВЕЧНО ВЕЗУЈУ ЗАЉУБЉЕНЕ: На овом месту ствара се један од НАЈВЕЋИХ ВОДОПАДА у Србији(ФОТО)

Тако, рецимо, можемо забележити сваки пут када је пијемо или подесити подсетник у телефону.

Заштитите очи

Пхото: Унспласх​

Сви они који раде за рачунаром изложени су сталном дејству његовог екрана, које не само да може да изазове иритацију очију, већ и да их замори и потенцијално доведе до њиховог оштећења, тврди Есен Акпек, професор офталмологије. "Када вам очи постану суве, то смањује брзину читања, што додатно повећава време изложености компјутерском екрану и погоршава сувоћу. То на крају може довести до упале и хроничног сувог ока", објашњава Акпек.

Шта можете да урадите?

Правилно позиционирање рачунара је добар први корак. Уверите се да је размак између вас и екрана дуг барем једну дужину ваше руке, а монитор поставите тамо где има најмање одсјаја на њему.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.