· · Коментари: 0

РАСПРАВА се не смирује! Људи не могу да се договоре, да ли је комода РОЗЕ ИЛИ ПЛАВА?

Неколико онлајн сукоба је имало толико дуготрајан утицај као Хаљина, оптичка илузија коју су неки сматрали плавом и црном, али су други видели бело и златну. По свој прилици, ова илузија је добила свог наследника

1652429266_20220512_143159.jpg
Фото: Принтскрин/Реддит

Феномен се вратио јачи него икад захваљујући збуњујућој слици која приказује сет фиока обојених у бело и розе – или су сиве и плаве?

Корисник Реддита је поставио слику на мрежи и питао коју комбинацију боја виде. „Ружичасто-бело или плаво-сиво?“ упитао је корисник у наслову поста. Одмах су почели коментари који су расправљали о шеми боја фарбаног намештаја.

Неки људи су се чак свађали са својим породицама и пријатељима.

„Искрено, не тролујем, ја видим розе и белу, а мој дечко који је одмах поред мене каже да је сива и мента“, написао је један корисник.

Одговори су били подељени између две шеме боја, са повременим коментаторима који су изјављивали да је комода чак изгледала угаљ или зелене боје.

Прочитајте још: ПРЕЦИЗАН ТЕСТ ЛИЧНОСТИ: Оно што прво видите открива каква особа постајете када се заљубите

Неколико корисника је покушало да анализира осветљење на фотографији како би открило истину.

„Ако мислите да га погађа дневна светлост, онда изгледа бело и розе“, резонује једна особа.

„Ако мислите да га погађа ружичасто светло (као оквир слике изнад), онда изгледа сиво и мента.“

„Топла амбијентална светлост не би произвела ту боју фиоке тако белу, тако да ми очи говоре да мора бити плавкаста на основу искуства“, тврди други. „Дакле, боје за које мислим да ће бити прљаво розе/љубичаста и беби плава.“

Један корисник је приметио да светло бели одсјај на врху комоде указује да је намештај можда ударио блиц камере.

„Нема разлога да се верује да ће балансирање белог на основу ставки у позадини чак довести до 'тачне' боје," објаснили су.

Шта ви мислите, које боје је комода?

БОНУС ВИДЕО:

 
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.