Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Са овим проблемима се срећу ВИСОКО ИНТЕЛИГЕНТНЕ ОСОБЕ: Проверите да ли сте међу њима

Они се неретко суочавају са овим проблемима

1667039249_brooke-cagle-kvKSL7B6eTo-unsplash.jpg
Фото: Унспласх
Oglas

Људи са високом интелигенцијом често се сматрају суперменима који никада немају проблеме, могу пуно тога да исконтролишу, све лако решавају и напредни су у свему. Ипак, ово је заблуда, јер и ови људи имају разне изазове које треба да превазиђу. Реалност је потпуно другачија, јер без обзира на то колико је висок ниво коефицијента интелигенције човека, он је ипак, ипак, само особа.

Генерално посматрану, особе са високом интелигенцијом често се сусрећу са проблемима следећег типа - да ли себе у овоме препознајете?

1. Празан разговор вас умара - Можда ће вам бити тешко да наставите да причате о баналним и примитивним стварима, јер ваш мозак ради на другој таласној дужини и више га занимају друге теме, као што су наука, уметност, филозофија. Не желите да губите време на бесмислене разговоре, који се углавном састоје од фраза. У овом случају, потребан вам је круг људи који вас одређеним темама мотивишу на дискусијуи дебату.

2. Више мислите него што причате - Ако нисте потпуно сигурни да сте пронашли прави одговор или добро решење, нећете ништа да изговорите. Своје речи пажљиво тумачите у глави, размишљате о њима пре него што било шта кажете. Проблем је у томе што већина људи око вас не зна како је организован ваш мисаони процес, па је могуће да понекад људима делујете превише повучено или резервисано.

Прочитајте још: ТРИ особине које чине ЖЕНУ срећном и задовољном: Руски психолог открива како да продудите оно НАЈБОЉЕ у себи

3. Ваш посао може брзо да вам досади - Ваш мозак осећа потребу да стално осмишљава нове идеје и пројекте, јер сваки некада узбудљив посао може једног дана постати обичан и досадан за вас, пошто сте већ исцрпили све могућности за креативност. Због тога ови људи уживају да мењају послове, можда чак и професије.

4. Тешко вам је да се заљубите - Ви не тражите само паметну особу, већ некога ко је свестран, некога ко се издваја од масе. Често сте у животу више вођени логиком него срцем. Пошто сте много опрезнији, аналитичнији и независнији од других, потенцијалне партнере такође посматрате неемотивно и прагматично, што се често погрешно тумачи. Поред тога, понекад вам недостаје спонтаност. То не значи да треба да се мењате, већ да останете своји, а права особа која вас разуме појавиће се у право време.

Многи ће се пронаћи у овом изазовима, а сваки од њих је премостив, не дозволите да вас ограничава. Наставите да радите на себи, развијајте се и хоризонти живота ће вам се увек отварати.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas